NB I

Ez nem volt egy hagyományos mérkőzés - Mezey

A Videoton 2-1-re legyőzte a címvédő Debrecent az NB I 20. fordulójában. A lendületes játékot igen, de sok helyzetet nem hozó találkozón a fehérváriak szereztek vezetést, amit egy védelmi hibából még kiegyenlített a DVSC, de Alves góljára már nem volt válaszuk a hajdúságiaknak. A két edző a Duna TV-nek értékelt a mérkőzés után.

Mezey György, a Videoton szakvezetője érezte csapatán az idegességet, de örült a győzelemnek: "Ezt nem sorolom a hagyományos mérkőzések közé, éreztem a nyomást a csapatomon, amit a mérkőzés tétje okozott. Kicsit megfogta a játékosaimat, hogy ez egy nagyon fontos találkozó volt a bajnoki cím szempontjából. De nem bánom, az a lényeg, hogy nyertünk. A Debrecen nagyon összeszedte magát, de így is győzni tudtunk."

Zdenek Scasny, a vendégek mestere szerint játékban olykor felülmúlták a Vidit, de túl sokat hibáztak hátul: "Csalódott vagyok. Nem kezdtünk jól, de utána több helyzetünk is volt. A második félidőben szerintem jobbak voltunk, mint az ellenfelünk, de két könnyű gólt engedtünk a Videotonnak, így pedig nem lehet nyerni."