NB I

Aleksidze volt a nyerőember a Ferencváros ellen

A Győri ETO a grúz csatár góljával hazai pályán legyőzte a Ferencvárost a Monicomp Liga 20. fordulójában. A hazaiak végig a kezükben tartották az irányítást.

Maróti próbálkozik a hazaiak mellett - Fotó: www.eto.hu
Az első hatalmas helyzetet a hazaiak hagyták ki, a 4. percben Rati Aleksidze kezelt le egy a középpályáról érkező pazar passzt, de a grúz csatár lövését nagy bravúrral védte a Ferencváros kapusa, Marko Ranilovic. Egy perccel később Aleksidze teremtett helyzetet, amikor mellel letette lövésre a játékszert Dinjar elé, de Ranilovic ezt a lehetőséget is fogta.

A vendégek a 19. percben voltak először veszélyesek az ETO kapuja előtt. Andrezinho tekert középre egy szabadrúgást a pálya baloldaláról, Marek Heinz pedig belecsúsztatott, de Szasa Sztevanovicsnak nem kellett játékba avatkoznia, mert a fejes mellément.

A 25. percben Marques Ji-Paraná indította Aleksidzét, de a csatár ismét Ranilovicba lőtte a labdát. Néhány minutummal később Völgyi Dániel eresztett meg egy nagy lövést a Fradi büntetőterületének sarkáról, de célt tévesztett.

Aleksidze a 41. percben már a harmadik helyzetét hagyta ki. Ugyanonnan tüzelt, ahonnan Völgyi, de ő sem találta el a zöld-fehérek kapuját. A félidőre maradt a gólnélküli döntetlen.

Fordulás után az 50. percben aztán megszületett az ETO-vezetés. Koltai Tamás kapott remek indítást a jobb oldalon, majd középre adott, Rati Aleksidze pedig becsúszva a Ferencváros kapujába juttatta a labdát (0-1).

A vezető gól után a Ferencváros gyorsan próbált egyenlíteni, de néhány kimaradt lehetőség után a Győr visszavette a játék irányítását. Aleksidzét kétszer is lesen állította meg a partjelző.

A 68. percben Heinz előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de a Ferencváros játékosa miután becselezte magát a Győr kapuja elé, elveszette a labdát.

Hercegfalvi járt közel az egyenlítéshez a 88. percben, de a védő fejéről Sztavovics lelopta a beívelést. Két minutummal később ismét a bekk előtt adódott helyzet, Dragóner Attila passzára dőlt rá, de a lövés lepattant a győri falról. További lehetőségek már nem voltak a mérkőzésen, megmaradt a Győr egygólos előnye.

NB I, 20. forduló:

Győr-Ferencváros 1-0 (0-0)
gólszerző: Aleksidze (50.)