La Liga

A Real nyerte a madridi derbit

A Királyiak Benzema és Özil góljaival 2-1-re legyőzték a városi rivális Atlético Madridot a Primera División 29. fordulójában. Az első félidőben kétgólos előnyt szerzett José Mourinho csapata, a második játékrészben Agüero szépített.

Özil és Benzema is gólt szerzett - Fotó: AFP
A vendégek kezdték meggyőzőbben a mérkőzést, Karim Benzema már az 1. percben megszerezhette volna a vezetést, de David de Gea nagyot védett. Néhány perccel később Cristiano Ronaldo rúghatott szabadrúgást, az Atlético hálóőre azonban ezt a lővést is hárította.

A 11. percben aztán rezzent a Matracosok hálója, Sami Khedira ugratta ki Benzemát, a Real francia csatára pedig hihetetlenül higgadtan pöckölte el a kapus mellett (0-1).


A találkozó 21. percéig kellett várni a hazaiak első igazi helyzetére, Sergio Agüero kínálta meg 18 méterről Iker Casillast, de a portás szögletre mentett. A szögletből még nagyobb helyzet alakult ki, Godin fejelt a büntetőpont magasságából, de a spanyol válogatott első számú hálóőre ezt a lehetőséget is kapu fölé tolta.

A félidő második részére feljavult az Atlético, Forlán és Reyes is helyzetbe került, Casillas azonban védte a hazaiak próbálkozásait.

Gólt azonban ismét a Real szerzett, a 33. percben Marcelo cselezett az Atlético alapvonalánál, majd remekül gurított vissza a tizenhatosra az üresen álló Özilhez, a német pedig okosan visszabelsőzte a rövid oldalra a labdát (0-2). De Gea beleért, de védeni nem tudott.


A félidő lefújása előtt Ronaldo kétszer is helyzetbe került, az elsőnél a baloldalról tüzelt, de fölé ment, a másodiknál a másik oldalról, éles szögből lőtt, de a hazai kapus hárított.

A második félidő elején ismét erőre kapott az Atlético, Agüero vihette teljesen üresen a játékszert Casillas kapuja felé, de az argentin lövését a Real kapusa bravúrral hárította.

A 64. percben Ronaldo előtt adódott lehetőség, Özil beadását fejelte kapu mellé. A következő akció is a Realé volt, Benzema vezette a védőfalra a labdát, majd Ronaldót hozta helyzetbe, de a portugál nem találta el a kaput.

Angel Di María állt be Ronaldo helyére a 72. percben, és az argentin szélső hamar helyzetbe is került, de a lövése nem talált kaput.

A 86. percben szépítettek a vendéglátók, Agüero kényszerítőzőtt Kokéval a Real büntetőterületén belül, és a visszajátszott labdát az argentin kapásból belsőzte Casillas kapujába (1-2).


A hosszabbításban még egy Godin-fejes veszélyeztette a Real győzelmét, de Iker Casillas ezt a lövést is hárította, így a vendégek nyerték a madridi rangadót.

Primera División, 29. forduló:

Atlético Madrid-Real Madrid 1-2 (0-2)
gólszerzők: Agüero (86.) ill. Benzema (11.), Özil (33.)