Férfi kézilabda NB I

A mostani Szeged nem ellenfél a Veszprémnek

A Tisza-partiak csak az első percekben tudtak vezetni a Bakonyban

A férfi kézilabda-bajnokság rangadóján kiderült, hogy az újjépülőben lévő, többnyire fiatalokból álló Szeged még nem igazán tudja megnehezíteni a bajnoki címvédő Veszprém dolgát. A Veszprém Arénában rendezett mérkőzés első perceit ugyan a vendégek uralták, de a folytatásban egyértelművé vált a két csapat közötti különbség, és végül fölényes győzelmet arattak a bakonyiak.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, gyorsabban pörgették a támadásaikat, és kellett néhány perc a Veszprémnek, hogy bemelegedjenek. Ez elején egyik kapus sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, de Pericsnek sikerült bemutatnia az első védéseket. Hetest és ziccert is hárított, így megadta a lehetőséget csapatának, hogy átvegyék a vezetést, és magabiztos előnyt szerezzenek. Ez néhány Vujin-átlövéssel, Iváncsik Gergőnek a szélre kijátszott labdával, és Sulicnak beállóba betett átadással
sikerült is, így az első negyedóra végén, 8-4-nél Skaliczki László időt kért.

Hosszú támadásokra és szoros védekezésre biztatta az övéit, de hiába, elbizonytalanodtak a tanítványai, amikor nem Dejan Pericset, akkor a kapufát találták el. védekezésben pedig túl keménynek bizonyultak, gyorsan összeszedtek néhány kétperces büntetést. A bakonyiak eközben lendületessé tették a támadásaikat, és átlövésekkel tovább növelték az előnyüket. A 23. percben már 12-6 volt az állás.

Vadkerti Attilát terítik le a Veszprém játékosai a Szeged elleni kézilabda-bajnokin 2011 márciusában

Ezt egy kis gólszünet követte, amit a Szeged tört meg, Mocsai Lajos pedig időt kért, hogy egy szusszanásnyi pihenőt engedjen az övéinek. Csak néhány figurát javasolt a tanítványainak, Vujin pedig be is lőtte a hazaiak tizenharmadik gólját. Tatai Péter a lyukacsos fal mögött nem nagyon tudott védeni, le is ült, és Mikler Roland érkezett a helyére, aki hárított is egy lövést, de a következő veszprémi támadásoknál nem sok esélye volt, így a 28. perc végén már 16-7 volt az állás.

A szünet előtt Herbert és Sulic még "kiharcoltak" egy páros kiállítást, majd Törő állította be időntúli hétméteresből a 17-9-es félidei eredményt.

A szünet után a bakonyiak ott folytatták, ahol abbahagyták, így gyorsan tízgólosra nőtt az előnyük (20-10). A Szeged nem adta fel, de hiába tudták néhány percig megzavarni a hazai támadásokat nyitott védekezéssel, a gyors akcióikat sorra hatástalanította Perics. Sulic ütő mozdulata után Katzirz maradt lent, és majdnem elfajult a vita a két játékos között, de a válogatott társak le tudták csillapítani az indulatokat, így egy újabb páros kiállítás lezárta a jelenetet.

A következő percekben többynire felváltva estek a gólok, de szép lassan tovább tudta növelni az előnyét a hazai együttes. Az utolsó tíz percre Liszkai Szilveszter érkezett a kapujukba, de a védekezésük hatékonysága semmit nem csökkent.

Sőt, a hajrában sem álltak le, és már 16 góllal is vezettek. Egyértelműen kiderült tehát, hogy nagy a játéktudásbeli különbség a két csapat között, és valami hasonló volt leolvasható a két vezetőedző arcáról is. Amíg Mocsai Lajos mosolyogva figyelte az utolsó perceket, addig Skaliczki László láthatóan magába mélyedve próbálta megemészteni a látottakat. Volt mit, a vége 40-23 lett.

Férfi kézilabda NB I:

MKB Veszprém-Pick Szeged 40-23 (17-9)

További eredmények:

Mezőkövesd-Csurgó 26-27 (15-13)
PLER-Orosháza 35-32 (15-20)
Celebi-FTC - Dunaferr-Alexandra 34-17 (16-6)