NB I

A Kaposvár elhozott egy pontot Pápáról

A Lombard Pápa Marics hóljával vezetést szerzett az első félidőben, de a Kaposvár a semmiből is egyenlíteni tudott Hegedűs révén, így pontot szerzett.

Pápa-Kaposvár - Fotó: sonline.hu

Kulcsfontosságú találkozót vívott egymással a Lombard Pápa és a Kaposvári Rákóczi. Mivel az élbolyból a DVSC-TEVA és a ZTE is vereséget szenvedett pénteken, egy győzelemmel a vendégek a dobogón, a Pápa pedig a riválisok nyakán lehetett volna.

„Kifejezetten fontos, sorsdöntő mérkőzés vár ránk. Olyan helyet vívhatunk ki magunknak, amit álmunkban sem gondoltunk volna” – mondta a találkozót megelőzően Véber György, aki Supicsra nem számíthatott sérülés miatt.

Nagyobb gondban volt a vendégek szakvezetője, hiszen a somogyiaktól Grumics, Dzsavad, Oláh és Szepessy is hiányzott.

„A nehézségek teszik széppé a helyzetet, szerintem a legfiatalabb NB I-ben pályára lépő csapat leszünk, bízok benne, hogy a fiúk mindent megtesznek" – reménykedett a sérülésektől megtizedelt Kaposvár edzője, Sisa Tibor.

Az első percekben „puhatolóztak” a csapatok, nem mentek fejjel a falnak. A 10. percben Marics tette ki a labdát a jobbján érkező Quinterónak, de a kolumbiai 14 méteres lövését blokkolták a védők. Az első fél óra gyakorlatilag mála unalomban telt, gyűrték egymást a csapatok, de helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. Aztán a semmiből megszerezte a vezetést a fölényben játszó Pápa, a 32. percben Quintero elől Zsók elpöckölte a labdát, ám épp az érkező Marics elé, aki a 20méterről a kapu közepébe lőtt. A furcsán elmozduló Kovács Zoltán csak beleütni tudott a labdába, alaposan benne volt a gólban (1-0). Három percre rá Okuka 15 méteres lövését védte vetődve Szűcs a másik kapunál. Az első félidő utolsó lehetősége Quintero előtt adódott, de a légiós célt tévesztett, így maradt félidőben az egy gólos haza vezetés.

Az második játékrész cserékkel kezdődött: Farkas helyére Bőle érkezett a vendégeknél, míg a hazaiaknál a gyengén játszó Tóth Norbertet Bali váltotta. Az iram továbbra sem verdeste az egeket, a legérdekesebb az volt, hogy hiába vezetett a Pápa, a Kaposvár továbbra sem kezdeményezett. Úgy tűnt, mintha mind a két csapatnak megfelelt volna az eredmény. Aztán akárcsak az első félidőben a Pápa, most a Kaposvár szerzett helyzet nélkül gólt. A 66. percben Perics tört a kapura nagy lendülettel, a labdát elveszítette, ami Hegedűs Dávidhoz került, aki 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). Ezt követően kicsit felpörgött a találkozó, Marics lövését blokkolták a vendégek védői és a kaposvári ellentámadásokban is benne volt a lehetőség. A 80. percben egy szép gurigázás után a Lombard előtt adódott lehetőség, de Marics 17 méterről rosszul találta el a labdát. Öt percre rá Perics szaladt át a fellazuló pápai középpályán, de az utolsó pillanatban Farkas Attila útját állta. A Pápa ugyan még az utolsó percig támadott, de az eredmény már nem változott, a csapatok megosztoztak a pontokon.

NB I 20. forduló:

Lombard Pápa-Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-0)

Gólszerző: Marics (32.) ill. Hegedűs D. (66.)

Siófok-Vasas 0-0

Fotó: sonline.hu