NB I

Szabadrúgásgóllal és szerencsével nyert a Kecskemét

A Zalaegerszegnek emberhátrányban több lehetősége volt az egyenlítésre, de a szerencse elkerülte őket

megosztom

A labdarúgó NB I 20. fordulójának nyitómérkőzésén a Kecskemét a Zalaegerszeget fogadta. A nem túl látványos első félóra után a hazaiak szereztek vezetést egy szabadrúgásból, és még a szünet előtt növelhették volna az előnyüket. Ez nem sikerült, és bár a második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, valamint a ZTE emberhátrányba is került, újabb gól nem született, így győzött a Hírös város csapata.

Bori Gábor ugorja át a ZTE játékosát a Kecskemét-Zalaegerszeg mérkőzésen 2010-ben

Túl sok esemény nem történt az első félórában. Mindkét csapat várakozó állásponton volt, ráadásul pontatlanul is játszottak, így kevés helyzet alakult ki, azok is inkább esetlegesen jöttek, mint felépített akciókból

Az egyik ilyen Csukics lövése volt a 10. percben, a Kecskemét szerb játékosa nem sokkal lőtt a jobb alsó mellé. Szintén a hazaiak jutottak lehetőséghez a 21. percben: Bori jobb oldali beadásából Litsingi fejelt a felső lécre.

Bő félóra után végül megszerezte a KTE a vezetést: Gyagya végzett el szabadrúgást a Zalaegerszeg kapujától 17 méterre, kissé a bal oldalról, és szépen tekerte a labdát a sorfal felett a hálóba. (1-0)

Pár perccel később Tököli megduplázhatta volna az előnyt, de a lövését Vlaszák bravúrral védte. A vendégek kissé zavarodottnak látszottak az első félidő hajrájában, a tétovázó védők között Litsingi próbálta kapura piszkálni a labdát az ötösről, de végül mentettek előle.

A második játékrész első perceiben nem sok helyzet volt, de az első megint a Kecskemét előtt adódott, amikor Tököli léphetett ki egyedül, Vlaszák Géza pedig kijött elé a tizenhatoson kívülre. A kapus ugyan próbálta elkerülni az ütközést, de ez nem sikerült neki, felborította a csatárt, és emiatt meg is kapta a jogos piros lapját. A szabadrúgást Szavics a sorfalba lőtte, az ismétlése pedig kicsivel gurult el a bal kapufa mellett.

Az emberelőnybe kerülő lila-fehérek leginkább kontrákból veszélyeztettek a folytatásban. A 65. percben Litsingi cselezett befelé a bal szélről, az utolsó ember mellett hosszan tolta meg a labdát, de az így is Tököli elé került, azonban felpattant, a csatár pedig csúnyán fölé lőtt. Nem sokkal később fordított volt a leosztás: ezúttal Tököli kapta meg Vujovicstól a játékszert a jobb szélen, visszapasszolta Litsingi elé, de az eredmény ugyanaz lett: fölé.

A másik oldalon sem találták a kaput a támadók. A 71. percben Delic egyedül tartotta meg a labdát két védő között, eljutott a tizenhatosig, ott Kambernek készítette le, de az érkező társ az égbe bombázott. Egy perccel később Delic megint Kambert hozta helyzetbe, ezúttal egy emeléssel, de ő még közelebbről, még nagyobb helyzetből megint fölé durrantott.

A 80. percben aztán már laposan lőtt, de szerencséje ezúttal sem volt. A jobb oldalról próbálkozott, de a hosszú oldali kapufát találta el.

Így hiába próbálkozott többet és veszélyesebben az emberhátrányban lévő ZTE, nem tudtak kiegyenlíteni, győzött és utolérte a heteik helyezett Pápát a Kecskemét.

NB I, 20. forduló:

Kecskeméti TE-ERECO - ZTE FC 1-0 (1-0)
gólszerző: Gyagya (35.)
sárga lap: Cukic (63.), Rybansky (86.), illetve Bogunovic (34.), Delic (87.)
piros lap: Vlaszák (50.)

Kecskeméti TE-ERECO: Rybansky - Gyagya, Radanovics, Balogh B., Mohl - Bori (Vujovic, 64.), Csukics, Foxi (Ebala, 73.), Szavics (Dosso, 86.), Litsingi - Tököli

ZTE FC: Vlaszák - Kovács G., Bogunovics (I. Delic, 72.), Miljatovic, Panikvar - Simonfalvi, Szalai, Kamber, Horváth A. (A. Delic, 58.), Turkovs - Rajcomar (Sipos, 52.)

megosztom