Bajnokok Ligája

Chelsea-Man. United, Barcelona-Sahtar a negyeddöntőben!

Megismétlődik a 2008-as finálé az idei sorozat negyeddöntőjében, szembekerült egymással a Chelsea és a Manchester United. A mindenki által rettegett Barcelonát a Sahtarral sorsolták össze, a címvédő Inter a Schalkét, a 2004 után ismét negyeddöntős Real Madrid a Tottenhamet kapta. A két spanyol gárda egy ágra került, vagyis az elődöntőben létrejöhet az El Clásico.

A negyeddöntők párosításai:

1. REAL MADRID-TOTTENHAM HOTSPUR április 5., visszavágó: április 12.

2. CHELSEA-MANCHESTER UNITED április 5., visszavágó: április 12.

3. FC BARCELONA-SAHTAR DONYECK április 6., visszavágó: április 13.

4. INTERNAZIONALE-SCHALKE 04 április 6., visszavágó: április 13.

Az elődöntők sorsolása:

1. Internazionale/Schalke-Chelsea/Manchester United április 26., visszavágó: május 3.

2. Real Madrid/Tottenham-Barcelona/Sahtar Donyeck április 27., visszavágó: május 4.

A fináléra május 28-án kerül sor a londoni Wembley Stadionban.

Az ukrán Sahtar Donyeck újoncként, a kilencszeres BEK/BL-győztes spanyol Real Madrid a legrutinosabb csapatként várta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének pénteki sorsolását.

Pontban 12 órakor Gianni Infantino, az UEFA főtitkára nyitotta meg az eseményt. "A Bajnokok Ligája főszerepet játszik a futballban" - mondta Infantino, aki röviden méltatta a negyeddöntőbe jutott csapatokat, és megemlékezett a japán természeti katasztrófa áldozatairól is.

A főtitkár ezután Gary Linekert, a 2010-es, Wembleyben rendezendő döntő nagykövetét szólította a színpadra, aki kisorsolta a 2010-2011-es Bajnokok Ligája negyed-és elődöntőjének párosításait.