Bajnokok Ligája

Wengert és Nasrit is egy meccsre tiltották el

  • MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön egyaránt egy meccsre tiltotta el Arséne Wengert és Samir Nasrit, az Arsenal vezetőedzőjét és játékosát.

Mind a trénert, mind a középpályást azért büntette meg a testület, mert a Bajnokok Ligájában a Barcelona elleni nyolcaddöntő visszavágóját követően élesen kritizálták Massimo Busacca játékvezetőt. A szakembert emellett 10.000 eurós pénzbírsággal is sújtották.

Az Arsenal 2-1-es hazai sikerét követően 3-1-re kikapott Barcelonában, így kiesett a sorozatból, s elsősorban azt kérték számon a svájci bírón, hogy az 56. percben 1-1-es állásnál kiállította Robin van Persie-t, az együttes holland támadóját. Wenger és Nasri - a búcsú következtében - a következő idény első BL- vagy Európa Liga-találkozóját kénytelen majd kihagyni.
A fegyelmi bizottság szintén egy meccsre száműzte a kispadtól Joe Jordant, a Tottenham Hotspur másodedzőjét még a februári, Gennaro Gattusóval történt incidens kapcsán. Az olasz középpályás még február 15-én lefejelte a szakembert, tettéért őt - korábban - négy meccsre tiltották el.

Mindhárom eltiltottnak három napja van a fellebbezésre, amennyiben élni kíván ezzel a lehetőséggel.