Alpesi sí

Eső miatt elmaradtak a super-G versenyek

  • VNA

Az esőzések miatt törölni kellett a csütörtökre tervezett női és férfi szuperóriás-műlesikló versenyt a svájci Lenzerheidében zajló Világkupa döntőn.

Bár szerdán tökéletes időjárás fogadta a Világkupa döntő lesikló versenyeinek résztvevőit, csütörtök reggelre esőzés zavarta meg a lenzerheidei eseményeket. Mivel a havazással tarkított eső mellett az előrejelzések sem jósoltak kedvezőbb körülményeket, így a szervezők a csütörtökre tervezett szuperóriás-műlesikló futamok törlése mellett döntöttek. A szoros program (pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek még futamokat) miatt ezt a két versenyt később sem tudják megrendezni, így az is eldőlt, hogy a férfiaknál a szerdán a lesikló szakágban is győztes svájci Didier Cuche nyerte meg a szakági pontversenyt.

A hölgyeknél már korábban eldőlt, hogy az összetett Világkupában a szerdai lesiklás után élre ugró Lindsey Vonn nyeri a szakági Világkupát. A 26 éves amerikai versenyző azonban valószínűleg mégis szomorkodik a törlés miatt, ugyanis az előző hetek formája alapján szinte biztosan tudta volna növelni előnyét az összetettben a második helyen álló Maria Riesch-sel szemben. A német sízőnek jelenleg 27 pont a hátránya Vonn mögött, de a hátralévő két egyéni versenyben (óriás-műlesiklás és szlalom) ő számít jobbnak kettőjük közül.

Férfiak – szuperóriás-műlesikló Világkupa végeredménye
1. Didier Cuche (SUI) 291 pont
2. Georg Streitberger (AUT) 227 pont
3. Ivica Kostelic (CRO) 223 pont

Nők – szuperóriás-műlesikló Világkupa végeredménye
1. Lindsey Vonn (USA) 560 pont
2. Maria Riesch (GER) 389 pont
3. Julia Mancuso (USA) 315 pont