Pécsi MFC

Én sosem ígértem Barcelona szintű játékot - Kiss László

A PMFC-től hétfőn menesztett szakember szerint nevetséges indok miatt rúgták ki

Az NB II Nyugati csoportjának élén álló Pécsi MFC vezetőedzőjét, Kiss Lászlót hétfőn váratlanul menesztették, a tulajdonos Mészáros Ferencet nevezte ki a helyére. A két szakember a hajrapecs.hu-nak nyilatkozott az edzőváltás körülményeiről, illletve a tavaszi elvárásokról.

Kiss László nyilatkozik a hajrapecs.hu-nak a menesztésével kapcsolatban.
Az újonnan kinevezett Mészáros Ferenc is elismeri, hogy bonyolult helyzet alakult ki Pécsen, de meggyőző teljesítményt vár a csapatától. "Matyi Dezső felhívott, miután menesztette Kiss Lászlót, hogy lenne-e kedvem elvállalni a feladatot" - mesélte az új edző a kinevezésének körülményeit. "Természetesen, mivel már alkalmazottja is vagyok a PMFC-nek, nem tudtam nemet mondani. Az biztos, hogy nem könnyű menet közben átvenni egy csapatot, nem egyszerű a szituáció, hogy finoman fogalmazzak. Megnézzük, hogy milyen okai voltak annak, hogy eredményben ugyan nem, de játékban kicsit gyengébben szerepelt a csapat, és megpróbáljuk ezeket kijavítani. Mindenképpen támadó szellemet és meggyőző játékot várok a csapattól. Nem azt mondom, hogy dominálni fogunk minden mérkőzésen, de mindenképp meggyőző játékot várok."

A hétfőn hirtelen elbocsátott Kiss László csalódottan nyilatkozott a harjapecs.hu-nak: "Úgy látszik, hogy ha én valahol elkezdek Magyarországon dolgozni, akkor még az első helynél is jobban kell teljesítenem. Itt két mérkőzést néznek az emberek. Egyet, amit a pályán látnak, és egyet virtuálisan, és a kettő nincs összhangban. Olyan vágyakat fogalmaznak meg az emberrel szemben, amit nem lehet megcsinálni. Amit én elmondtam, azt az első betűtől az utolsóig betartottam. Ez a csapat első helyen áll a bajnokságban. Nem azt mondtam, hogy ez a csapat szépen fog játszani, hanem azt, hogy fel fog jutni az NB I-be. Ez a mai napig áll."

Az elbocsátott vezetőedző szerint nem tartott sokáig a menesztése: "Matyi Dezső telefonon hívott fel, megbeszéltünk egy randevút hat órára, és hat óra két perckor már ki voltam rúgva. Az indok az volt, hogy nem játszik jól a csapat. Engem nem zavar, ha a nyakamon van a kés, ezzel élek, ezzel nincs problémám. Első helyen áll a csapat, betartottam mindent, amit ígértem, soha senkivel semmi bajom nem volt, igaz, hogy a tulajdonossal és az igazgatóval sokat nem beszéltem, mert ők nem voltak kíváncsiak rám. Én pedig, ha nem hívnak, nem megyek. Végeztem a dolgomat, ezek szerint rosszul, de biztos vagyok abban, hogy erre a dologra akkor is sor kerül, ha tíz ponttal vezetünk, mert akkor azt mondták volna, hogy miért nem vezetünk tizenöttel. Nem gondoltam, hogy a tulajdonos ilyen csúfos véget szán nekem. Ha a második helyről rúg ki, és valami nem úgy lett volna, ahogy megígértem, akkor semmiféle keserű szájízem nem lenne. De így, hogy három ponttal vezet a csapat... ez nevetséges. A legjobb játékost, Lovrencsics Gergőt elüldözték, akiket helyette hoztak, azok a nyomába sem érhetnek. Az utolsó mérkőzésen sem játszott négy kezdőjátékos sérülések és eltiltás miatt. Mit várnak még? Hozzák ide Messit, Iniestát és Xavit, és akkor biztos szép futball lesz! Ezekkel a játékosokkal ezt lehetett játszani. Azt lehet rájuk mondani, hogy rossz futballisták, de az biztos, hogy tisztességes, dolgos emberek, akik minden meccsen az elsőtől az utolsó percig meghaltak a pályán a csapatért, Pécsért, a szurkolókért, a tulajdonosért. Belekényszerítettek a pro licences tanfolyamba is, jelentkeztem, erre kirúgtak. Kínomban, de csak nevetni tudok" - mondta Kiss László.

Ugyanakkor kiemelte, hogy büszke arra, amit a csapattal elért: "A dolog mögöttes része zavar, de büszkén megyek el innen. Megtettem mindent ezért a csapatért és ezért a városért, és ne felejtsék el, hogy három pont előnynél zavartak el. Majd jusson eszükbe a végén! Kívánom, hogy jusson fel a Pécs, de azt a 37 pontot, amit velem csináltak, azt nem tudják elvenni."

A két edzővel készült interjúkat teljes egészében ide kattintva, a harjapecs.hu-n nézhetitek meg.