Európa Liga

Dzsudzsákéknak Skóciában kell nagyot alkotniuk

A gólnélküli döntetlen után a Rangers otthonában vívná ki a továbbjutást a PSV Eindhoven az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. Huszti Szabolcs csapatának, a Zenitnek emberfeletti teljesítményre lesz szüksége, ha a továbbjutás a cél a Twente ellen, mivel a hollandok háromgólos előnyt szereztek az első mérkőzésen.

Rangers-PSV

hatharom-tipp: X
Nincs könnyű helyzetben Dzsudzsák Balázs csapata, mivel a Rangers elleni első mérkőzésen - bár sok helyzete volt a hollandoknak - nem sikerült előnybe kerülniük, mivel a skótok a 90 perc során nagyon szívósan, gyakorlatilag végig tíz emberrel védekeztek.

Dzsudzsák küzd a skótokkal - Fotó: MTI
Ráadásul a PSV a két mérkőzés közti bajnokit sem tudta megnyerni (Dzsudzsák gólt szerzett a NEC elleni 2-2-re végződő találkozón), így nem feltétlenül a legjobb előjelekkel várják a skóciai szereplést. A hazaiak ezzel szemben 2-1-re győztek a Kilmarnock ellen, így önbizalommal telve várhatják az Eindhovent.

Zenit-Twente

hatharom-tipp: 1
Ha a PSV helyzete nehéz, akkor Huszti Szabolcs együttese, a Zenit dolga majdnem, hogy lehetetlen a Twente ellen. A hollandok hazai pályán nagyon simán győztek 3-0-ra, így az orosz klub feladta a leckét magának a visszavágóra.

Az odavágón a magyar középpályás csereként lépett pályára a 69. percben, de ő sem tudta érdemben segíteni a támadásokat. A csapatok győzelemmel készültek a visszavágóra, a Twente otthon verte a VV Venlo csapatát, míg Husztiék idegenben győzték le a Tyereket.

Liverpool-Braga

hatharom-tipp: 1
A Liverpoolnak sem sikerült valami fényesen a Braga elleni első mérkőzés, mivel a portugálok a 18. perctől sikerrel őrizték egygólos előnyüket. Pepe Reina védte az angolok kapuját, de Gulácsi Péter a kispadon várta a lehetőséget.

A hátrány ellenére hazai pályán a Vörösök az esélyesebbek, Kenny Dalglish csapata pihent a két mérkőzés között (a hétvégén FA-kupa mérkőzéseket rendeztek Angliában, ami a Mersey-partiakat már nem érinti), azonban Steven Gerrard és Fábio Aurélio sérülés miatt kihagyja a visszavágót.

Manchester City-Dinamo Kijev

hatharom-tipp: 1
A Manchester City is hátrányba került a Dinamo Kijev otthonában, az ukránok Andrij Sevcsenko vezérletével 2-0-ra tudtak győzni, emiatt pedig kényelmes helyzetből várhatják a visszavágót. Angliában a hazaiak számítanak esélyeseknek, kérdés, hogy Tévezék mit tudnak kezdeni a szilárdan védekező ukránokkal.  

Szpartak Moszkva-Ajax

hatharom-tipp: 2
A hollandok közül az Ajaxnak sem volt szerencséje, az amszterdamiak végigtámadták a Szpartak Moszkva elleni mérkőzést, de nem sikerült betalálniuk, az oroszok pedig az első igazi helyzetüket értékesítették. Ettől függetlenül nem szabad leírni a vendégeket, annak ellenére, hogy a csatáruk, Miralem Sulejmani csak nehezen jutott át az orosz határon. Ráadásul az odavágó után a hazaiak beleszaladtak egy 4-0-s vereségbe a bajnokságban, az Ajax ellenben 3-1-re győzött az Eredivisieben.

PSG-Benfica

hatharom-tipp: X
A PSG-Benfica párharc alakult a legizgalmasabban, ha a visszavágót vesszük figyelembe. Az első mérkőzésen a vendég franciák szerezték meg a vezetést, de a hazaiak rengeteg támadást vezetve végül a maguk oldalára fordították az eredményt.

A 2-1-es vereséggel azonban Párizsban is kiegyeztek, mivel így otthon elég egy minimális különbségű győzelem a negyeddöntőbe jutáshoz.

Porto-CSZKA Moszkva

hatharom-tipp: 1
A CSZKA Moszkva ugyanúgy járt, mint az Ajax, végig ők voltak veszélyesebbek, de a Porto szerzett gólt és előnyt a visszavágóra. És mivel a Sárkány stadionban az idei kiírásban már több élcsapat is otthagyta a fogát, így nem túl merész dolog kijelenteni azt, hogy a párharc favoritja a portugál gárda.

Villarreal-Leverkusen

hatharom-tipp: 1
Az odavágók leggólgazdagabb találkozója a Leverkusen-Villarreal volt, de a Gyógyszergyáriak nagy bánatára a vendégeknek sikerült 3-2-re nyerniük. A spanyolok az év eleji hullámzó játék után kezdik visszanyerni régi formájukat, emellett a biztos előny tudatában a szokásosnál is nyugodtabban várhatják a Bayer elleni visszavágót.

Európa Liga, nyolcaddöntő visszavágó:

Zenit-Twente (0-3) 19.00
Szpartak Moszkva-Ajax (1-0) 19.00
Manchester City-Dinamo Kijev (0-2) 19.00
PSG-Benfica (1-2) 19.00 Tv: Digisport
Porto-CSZKA Moszkva (1-0) 21.05
Rangers-PSV (0-0) 21.05 TV: Story TV
Liverpool-Braga (0-1) 21.05 TV: Digisport
Villarreal-Leverkusen (3-2) 21.05