Alpesi sí

Vonn átvette a vezetést az összetett Világkupában

  • VNA

Amerikai sikerek Lenzerheidében: Julia Mancuso négy év után nyert újra versenyt, Lindsey Vonn átvette a vezetést az összetett Világkupában.

Lindsey Vonn és Julia Mancuso a lenzerheidi Világkupa döntőn.
A hölgyek számára is egy lesikló versennyel kezdődött meg az alpesi sízők lenzerheidei Világkupa döntője. A győzelmet az utolsó előtti rajtszámmal induló amerikai Julia Mancuso szerezte meg (akiért tán a szokásosnál is többen szorítottak, lévén pénzdíja felét a japán földrengés áldozatainak ajánlotta fel). A hazai szurkolók sokáig bíztak abban, hogy kedvencük, Lara Gut nyerhet, aki minden nagy esélyesnél gyorsabb volt, a négy év után ismét lesikló versenyt nyerő Mancusonál azonban nem. A két lenzerheidei lesikló edzést megnyerő szlovén Tina Mazénak nem ment a pályán, aki végül csak a hetedik helyen végzett. Az osztrákoknak is volt okuk az örömre, hiszen világbajnokuk, Elisabeth Görgl lett a harmadik.

Az összetett Világkupát eddig vezető, de az utóbbi két hétvégén gyengélkedő német Maria Riesch ezúttal csak a 17. helyen zárt, de a Világkupa döntő speciális szabályai miatt (csak az első tizenötnek jár pont) nem szerzett újabb pontokat, így a végül negyedikként végző Lindsey Vonn megelőzte őt. Az amerikai síző már korábban megszerezte a szakági Világkupáért járó kis kristálygömböt, amelyet a verseny után mosolyogva vett át. Vonn az elmúlt három évben mindig megnyerte az összetett Világkupát, most pedig az utolsó hétvégén vette át hosszú idő után ismét a vezetést Rieschtől. Az idei szezonból a hölgyeknél még három egyéni verseny van hátra, így a német sízőnek van még esélye ledolgoznia hátrányát. 

Női lesiklás – Lenzerheide (SUI)
1. Julia Mancuso (USA) 1:27,50
2. Lara Gut (SUI) +0,81 mp
3. Elisabeth Görlg (AUT) +1,15mp
4. Lindsey Vonn (USA) +1,38 mp
5. Lotte Smiseth Sejested (NOR) +1,59 mp
6. Anna Fenninger (AUT) +1,70 mp