Bajnokok Ligája

Jó kis csapat vagyunk, ha elkezdünk játszani - Ferguson

Deschamps szerint a rutinon múlott a Manchester továbbjutása

A Franciaországban játszott 0-0 után hazai 2-1-es győzelmének köszönhetően jutott a legjobb nyolc közé a Manchester United a Marseille ellenében a Bajnokok Ligájában. Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere szerint a csatárai közötti egyre jobb összhang volt a győzelem kulcsa, míg Didier Deschamps, az Olympique szakvezetője csapata rutintalanságát okolta a kiesésért.

Alex Ferguson kissé bosszús volt a Marseille elleni mérkőzés után, mivel O'Shea-t és a helyére beálló Rafaelt is sérülés miatt kellett lecserélnie. Ugyanakkor a csatárai teljesítményéről maximális elégedettséggel nyilatkozott: "Nem volt egy idegnyugtató mérkőzés, több játékosom is megsérült, és ez a csapat egyensúlyára is hatással volt. A szalagsérülések kapcsán meg kell említenünk az elmúlt hetek kemény mérkőzéseit. Idegenben a Chelsea és a Liverpool ellen, valamint az FA-kupában az Arsenal ellen - ezek nagy terhet raknak a játékosokra. A Marseille ellen a magassággal volt a legnagyobb gondunk, hiszen nagyon veszélyesek voltak a rögzített helyzetekből. Rooney és Hernandez összhangja egyre jobb, és Wayne nagyon veszélyesen tud játszani abban a pozícióban, ahol az utóbbi meccseken szerepelt. Hernandez mozgása pedig hihetetlen, állandóan a kapura tör. Scholes, Giggs, Rooney és Carrick is nagyszerűen játszottak. Valencia kiemelkedő félórát produkált. Jó kis csapat vagyunk, amikor lent tartjuk a labdát, és elkezdünk játszani" - mondta Sir Alex.

A Manchester United játékosainak gólöröme a Marseille elleni BL-visszavágón 2011 márciusában

Wayne Rooney egyetértett skót mesterével: "Hernandez csereként és kezdőként is elképesztően játszik. A menedzser az utóbbi időben bedobdta néhány nagy meccsre, és felnőtt a feladathoz. Más a játék vele és más Berbatovval is. Amikor Berba van a pályán, akkor előrébb játszom, amikor Javier, akkor inkább a középpályán segítek be. A Marseille ellen már az elején meg akartunk mutatni, gyors gólt akartunk lőni. Sikerült, és volt még néhány helyzetünk, amiket nem használtunk ki. A második gólunk ellenére izgalmas volt az utolsó öt perc, de kitartottunk."

Természetesen maga a sokat emlegetett Hernandez is megszólalt, szerényen összegezte kedd esti és az elmúlt hetekben mutatott teljesítményét: "Néhány hónapja még nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni a játék a Manchester Unitedben. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, az edzőimnek és Istennek, amiért jól alakulnak a dolgok. A Marseille elleni teljesítményünk meggyőző volt. Mindig azt mondogatom, hogy a világ legjobb csapatában vagyok. Mindennél jobban örülök annak, hogy nyertünk. A góljaim a remek csapatmunka eredményei."

A másik oldalon természetesen senki nem volt feldobva, de Didier Deschamps nem is marasztalta el játékosait. A vereséget a tapasztalatlanságukra fogta, illetve az ebből fakadó túlzott izgalomra.

"Nem ez volt a legjobb Manchester, több hiányzójuk is volt. Azt hiszem, kihagytunk egy nagy lehetőséget, mivel megvoltak a helyzeteink. Két gólt kaptunk, és lehettünk volna jobbak. A Unitednek nagyszerű támadió vannak, és ez jelentette a különbséget. Még akkor is, ha nem voltak a legjobb formájukban. Nekünk még hiányzik a tapasztalatunk ezen a szinten. Ők még akkor is jól játszanak, amikor néhány játékosuk hiányzik. Az első 20-25 percben félénkek voltunk a tét és a hangulat miatt. A játékosaim fiatalok, és az Old Traffordon senkinek nincs könnyű dolga. A folytatásban azért feljavultunk, és végül be is találtunk. 2-1-nél nagyon idegesnek éreztem az ellenfelet, de sajnos nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. Az ilyen mérkőzéseken nyugodtnak kell maradni, és mi egy kicsit sajnos elizgultuk. Megpróbáltuk, de nem ez volt a mi napunk" - mondta a franciák egykori világ- és Európa-bajnok középpályása.

"Fájdalmas az eredmény, mivel jók voltunk, és alakulhatott volna másképp is. Voltak helyzeteink, de ha egy ilyen csapat ellen nem használjuk ki őket, bajba kerülünk. Fontos, hogy jó benyomást tettünk, és így kell folytatnunk otthon, hogy megszerezzük a francia bajnoki címet" - tekintett a jövőbe Lucho González, a francia együttes argentin csatára.