Bajnokok Ligája

Gól nélkül is továbbment a Chelsea

Tengernyi Chelsea-helyzetet és nyomasztó hazai fölényt hozott a Kékek Köbenhavn elleni londoni visszavágója a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de a számtalan lehetőség ellenére nem esett gól a szerda esti találkozón. A Chelsea-nek így sincs oka a szomorkodásra, a Koppenhágában elért 2-0-val bemasíroztak a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
CHELSEA-KÖBENHAVN 0-0, továbbjutott a Chelsea, 2-0-ás öszesítéssel.

CHELSEA: Cech - Bosingwa, Terry, Ivanovics, A. Cole - Mikel (Essien, 83.), Ramires, Lampard, Zsirkov (Maluda, 75.) - Anelka (Torres, 68, .), Drogba. Menedzser: Carlo Ancelotti.
Cserepad: Turnbull, Essien, F. Torres, Malouda, P. Ferreira, Kalou, McEachran.
KÖBENHAVN: Wiland - Wendt, Antonsson, Zanka, P. Bengtsson (Zohore, 61.) - Bolanos (Kristensen, 90.), Kvist, Claudemir, Vingaard (Santin, 74.) - Grönkjaer - N’Doye. Vezetőedző: Stale Solbakken.
Cserepad: Christensen, Bergvold, Santin, Kristensen, Zohore, Hooiveld, Delaney.
Sárga lap: Drogba (54.), illetve Claudemir (67.), Bolanos (81.)

Nem a 2-0-ás előny őrzésére, és kényelmes labdázgatásra állt be a Chelsea a hazai visszavágón: a Kékek az első perctől fogva egymás után dolgozták ki helyzeteiket. A 3. percben Ashley Cole adott be balról, de az érkező Frank Lampard a kapu mellé pöccintette a labdát. Cole a folytatásban is aktív maradt, a 8. percben a lövést választotta, de balról, éles szögből az oldalhálót találta el.

Egyértelműen veszélyesebb volt a Chelsea, Drogba távoli löketét és Anelka közeli lövését Johan Wiland kapusnak kellett védenie, Zsirkov centikkel vétette el a kaput Cole beadásál. A hazai fölény ellenére a Köbenhavn sem ijedt csapatként viselkedett, helyzetből nem sok jutott nekik, de bátran küzdtöttek. A 25. percben N'Doye 23 méterről, középről a jobb kapufára csavart egy szabadrúgást, Cech csak szemmel követte a labdát, egy perccel később Bengtsson szögletét Drogba fejelte ki a gólvonal előtt.

Félóra elteltével 51-49 százalék volt a labdabirtoklási arány, mégpedig a vendégek javára, viszont a dánok nyílt játéka még inkább megnyitotta a területet Kékek támadói előtt. A nyomasztó Chelsea-helyzetek ellenére 0-0-val zárult az első félidő, a hazaiak legjobbja a középpályásról többször jó ütemben meginduló Jurij Zsirkov volt.

Lampard és Zsirkov

Szünet után Drogba kapáslövésével indult a második játékrész, Bosingwa jobb oldali beadását bombázta az elefántcsontparti a kapu mellé. Az 51. percben Mikel fejelte a felső kapufára a labdát, elképesztő nyomás alatt volt a Köbenhavn kapuja. Ramires, Anelka, Ivanovics, majd a hajrára becserélt Torres sem tudott gólt szerezni. A másik oldalon N'Doye próbálkozott, de a lefújás közeledtével egyre csökkent a dánok harci kedve.

Az angoloké nem, de már meglepetést sem okozott, hogy sorrendben Terry fejese, Drogba távoli szabarúgása, és Essien ágyúzása sem landolt Wiland kapujában. A Köbenhavn akár méretes zakóval is hazautazhatott volna, de kihúzta a gólnélküli döntetlennel a Stamford Bridge-en.

Harmadik angol együttesként a Chelsea jutott be a Európa legjobb nyolc csapat közé, a szigetországból egyedül az Arsenal bukott el. Dicséret illeti a becenevükhöz (Oroszlánok) méltó módon küzdő dánokat is, de sorsuk már két héttel ezelőtt megpecsételődött Nicolas Anelka duplájával.

A másik mérkőzésen:
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 3-0 (1-0)
Gólszerző: Marcelo (37.), Benzema (66.), Di María (76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Internazionale (olasz, címvédő), FC Barcelona (spanyol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Chelsea (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), FC Schalke 04 (német).