Alpesi sí

Cuche nyerte a lesikó Világkupát

  • VNA

Didier Cuche ugyan csak a negyedik lett a lenzerheidei lesikláson, de így is övé lett a szakági Világkupa.

Didier Cuche a lesiklás szakági Világkupa-győztese a 2010/2011-es szezonban
Szerdán délelőtt a svájci Lenzerheidében tömött lelátók előtt kezdődött el az alpesi sízők 2010/11-es szezonjának záró hétvégéje. A Világkupa döntő névre hallgató négynapos verseny első állomása a férfiak lesikló versenye volt, ahol a szakági Világkupa győzelem volt a tét. A VK-döntő szabályai szerint ezúttal csak a szakág legjobbjai indulhattak el, így mindössze 23 induló volt a mezőnyben. Egészen a futam végéig kellett viszont várni arra, hogy kiderüljön, ki lesz a szezon legjobb lesiklója.

A szakági VK-ban vezető osztrák Michael Walchhofer azonban nem jött igazán jó futamot, így a mögötte alig 14 pontos hátrányban lévő svájci Dider Cuche megelőzhette őt. A 36 esztendős, hazai pályán versenyző Cuche végül a - holtversenyes - negyedik helyre jött be, így 2007, 2008 és 2010 után ismét ő lett a mezőny legjobb lesiklója. A szezon végén visszavonuló, így élete utolsó lesikló versenyét teljesítő Walchhofer a 11. helyen végzett.

A győzelmet végül a 8-as rajtszámmal, még a mezőny elején síelő francia Adrien Theaux szerezte meg, így pályafutása során először állhatott a dobogó legfelső fokára. Theaux összesítésben mindössze egyetlen századdal volt gyorsabb, mint az egy hete Norvégiában első VK-dobogóját szerző osztrák Joachim Puchner. A dobogó harmadik fokára a norvég Aksel Lund Svindal állhatott fel. Az összetett Világkupát már korábban megnyerő horvát Ivica Kostelic ezúttal kihagyta a viadalt.

Férfi lesiklás – Lenzerheide (SUI)
1. Adrien Theaux (FRA) 1:22,94
2. Joachim Puchner (AUT) +0,01 mp
3. Aksel Lund Svindal (NOR) +0,16 mp
4. Didier Cuche (SUI) +0,31 mp
4. Christof Innerhofer (ITA) +0,31 mp
6. Peter Fill (ITA) +0,36 mp