Férfi vízilabda

Kemény Dénes ünnepi edzést is tartott

  • MTI

Hétfőn és kedden összesen három edzést tartott Szentendrén a férfi vízilabda-válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Kemény Dénes ez alkalommal 17 játékost hívott meg az összetartásra.

A nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu beszámolója szerint a legutóbb - még a február végi Volvo Kupán - együtt szerepeltekhez képest csak a két reccói légiós, Kásás Tamás és Madaras Norbert hiányzott, illetve a kapusoknál Gergely István helyett most a sérüléséből felépült Szécsi Zoltán kapott meghívást.

Kemény Dénes tájékoztatása szerint már a hétfői két edzés is nagyon jó hangulatban zajlott, hasznos volt, az ünnepnapon tartott gyakorlás során pedig "úgy kellett visszafogni a játékosokat".

"Tegnap egykapuzással gyakoroltunk hátrányt-előnyt és már nem sok mindent kellett mondjak. Január óta dolgozunk és a Volvo-hét is nagyon sokat segített. Nem akarom azt sem, hogy unják, hogy a könyökükön jöjjön ki, mindenesetre kezdenek reflexszerűvé válni a mozdulatok, majd ehhez hozzá teszünk újdonságokat, ami majd megint érdekes lesz" - mondta az olimpiai bajnoki címvédő csapat szakvezetője.

A válogatott legközelebb két hét múlva találkozik, már a Margitszigeten, aztán lesz még egyszer közös két napjuk. A közvetlen felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra május 30-án tervezte elkezdeni a kapitány, de a bajnoki rájátszás menetrendje alapján elképzelhető, hogy már előbb összehívja a társaságot.

A hétfői és keddi gyakorláson részt vett játékosok:

kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán

mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton