Angol válogatott

Egy nap Wilshere lesz a kapitány - Capello

Miközben egyre csak gyűrűzik az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitányi posztja körüli botrány, Fabio Capello szövetségi kapitány már a jövő új emberét emlegette: az olasz mester elragadtatással nyilatkozott Jack Wilshere-ről, szerinte az Arsenal fiatal középpályása lesz egy napon a Háromoroszlánosok kapitánya.

Jack Wilshere

Capello szerint Wilshere a legizgalmasabb, legteheteségesebb középpályás, akit valaha látott. A 19 éves játékos eddig kétszer húzhatta magára a címeres mezt, de Capello a jövő kulcsemberének szánja. Az olasz szakember szerint Wilshere kvalitásai Franco Baresi, Raúl és Paolo Maldini pályafutásának hasonló szakaszához mérhetők.

"Egy nap ő lesz az angol válogatott kapitánya. Még sokat kell tapasztalnia, de már így is igazi vezéregyéniség" - mondta Capello.

"Bevallom, amikor tavaly Magyarország ellen bedobtam a mélyvízbe, kissé bizonytalan voltam, hogy megállja-e a helyét. Az azóta eltelt hét hónapban viszont rengeteget fejlődött. Dánia ellen bebizonyította, hogy megérdemli a bizalmat. Néhány ember meglepődött, amikor azt mondtam, mennyire boldoggá tett a teljesítménye, de ez a véleményem."

"A helyszínen figyeltem az Arsenal Barcelona elleni mérkőzését. Az ott mutatott játéka alapján már mindenki tisztában lehet vele, milyen értéket képvisel. A világ egyik legjobb csapata ellen is a mezőny egyik legjobbja volt. Egyszerűen hihetetlen ez a fiú."