Alpesi sí

A sízők Mancuso vezetésével adakoznak

  • VNA

A japán földrengés után a sportvilág is segíteni szeretne a károk enyhítésében. A sízők már konkrét projektet indítottak el.

Julia Mancuso az alpesi sí-világbajnokságon
A nagy visszhangot kiváltó természeti katasztrófák esetén nem ritkaság, ha a sport világának szereplői is igyekeznek segíteni a károk enyhítésében. Így történik ez most a Japánt sújtó nagy erejű földrengés kapcsán is. Az alpesi sízők ezen a héten a svájci Lenzerheidében készülnek a szezont lezáró Világkupa döntőre, ahol Julia Mancuso állt a jótékony kezdeményezés élére. Az amerikai olimpiai bajnok ugyanis kijelentette, hogy a hétvégén keresett pénzdíjának felét az ázsiai ország kárainak enyhítésére szeretné fordítani.

Mancuso, a japánok legjobb sízőjével, Akira Sasakival karöltve külön levelet írt a Világkupában érdekelt csapatok vezetőinek, amelyben kérik az ő támogatásukat is a kezdeményezéshez. A három Világkupa második helyezéssel rendelkező Sasaki elmondta, hogy a földrengés során nagy károk érték az 1993-as alpesi sí világbajnokság helyszínét, a Moriokában található létesítményt, a sportág jelen klasszisainak segítsége pedig a jövő japán sízői számára jelenthetne inspirációt.

A Julia Mancuso által elindított kezdeményezéshez már egy másik világsztár is csatlakozott, igaz Aksel Lund Svindal pozitív reakciója nem meglepő, hiszen ő Mancuso jelenlegi barátja.