Atlétika

Visszatér régi edzőjéhez Jelena Iszinbajeva

  • VNA
megosztom

Visszatér korábbi edzőjéhez, Jevgenyij Trofimovhoz az oroszok kitűnő rúdugrója, Jelena Iszinbajeva.

Visszatér korábbi edzőjéhez, Jevgenyij Trofimovhoz Jelen Iszinbajeva a női rúdugrás koronázatlan királynője. A világcsúcstartó atléta felkészülését eddig Szergej Bubka korábbi mestere Vitalij Petrov irányította. A 28 esztendős Iszinbajeva 15 éves korától kezdődően egészen 2005-ig dolgozott együtt Trofimovval, abban az évben világbajnokságot nyert Helsinkiben és első (azóta is egyedüli) női rúdugróként átvitte az ötméteres magasságot.

A kétszeres olimpiai bajnok (2004, 2008) Iszinbajeva 2003 és 2009 kötött veretlen sorozatot tudhatott maga mögött. Minden nagy világesemény győzelemmel zárt, éppen ezért volt meglepő, hogy a 2009-es berlini vb-n a döntőben érvényes kísérlet nélkül kiesett. Tavaly áprilisban bejelentette, hogy bizonytalan ideig nem versenyez, végül 11 hónapos kihagyás után idén februárban tért vissza. A párizsi fedett Európa-bajnokságot betegség miatt hagyta ki, tervei között viszont nem csak a nyári világbajnokságon történő részvétel, de a londoni olimpia is szerepel.

"Telefonon beszéltem Jelenával, aki azt mondta, visszamegy a szülővárosába, Volgográdba, s Trofimovval fog készülni" - nyilatkozott a hétfői bejelentés kapcsán Valentyin Balahnyihov, az orosz atlétikai válogatott szövetségi kapitánya. A váltást egyébként március hatodikán beszéltél meg az érintett felek, amikor Iszinbajeva telefonon hívta fel régi mesterét és elnézést kért tőle a korábbi nézeteltéréseik miatt, majd arra kérte, hogy ismét segítsen neki tanácsaival.

megosztom