Strandröplabda

Újra összeáll az amerikai álompáros

  • VNA

Londonban ismét együtt próbálna csúcsra érni minden idők egyik legjobb női strandröplabda párosa.

Kerri Walsh és Misty-May-Treanor ünnepli a 2003-as strandröplabda vb-n aratott győzelmét.
Újra összeállhat minden idők egyik legjobb női strandröplabda párosa. Az athéni és a pekingi olimpián is győztes Misty May-Treanor és Kerri Walsh ugyanis úgy döntöttek, hogy a londoni olimpián ismét megpróbálnak együtt győzni. Ebben a sportágban az olimpiai kvalifikáció csak 2011-ben kezdődik el, minden idők egyik legsikeresebb párosa így minél hamarabb szeretné megszerezni az indulási jogot. „Nagyon örülök annak, hogy ismét összeállunk és harcba indulunk az újabb címvédésért" - nyilatkozta a döntés bejelentésekor May-Treanor.

Walsh a pekingi olimpia óta alig játszott, két gyermekének születése után azonban ismét célba veszi a játékokat. A 32 esztendős játékos eredetileg Nicole Branagh párjaként tért volna vissza, de miután kiderült, hogy a sportolást szintén szüneteltető egykori párja is a visszatérésen gondolkozik, változtatott az elképzelésein. Az amerikai sikerpáros az olimpiákon eddig mind a 14 mérkőzését megnyerte (játszmaveszteség nélkül, mind a 28 szettet nyerve), így lett 2004-ben és 2008-ben is a játékok legjobbja. A párosnak közösen 99 tornagyőzelme is van, profi pályafutásuk során elért keresetük pedig 3,25 millió dollár.

Walsh és May-Treanor 2008 óta egyetlen tornán játszott együtt - Arizona államban - ahol a selejtezőben az első kiemelt brazil Juliana Silva - Larissa Franca párost is legyőzték, majd éppen tőlük szenvedtek vereséget a fináléban. May-Treanor a pekingi játékok óta eltelt időszakban a sporton kívül volt elsősorban aktív, szerepelt az Egyesült Államokban is népszerű „Dancing with the stars” című táncos műsorban, igaz az egyik edzés során éppen ott szakadt el az Achilles-ína.