Légiósok

Rudolf és Dzsudzsák is betalált a hétvégén

Európa különböző bajnokságaiban szereplő légiósaink jó hétvégét tudhattak maguk mögött. Rudolf Gergely gólja egy pontot ért a Milan ellen, Dzsudzsák Balázs pedig a NEC ellen egyenlített, de Hajnal Tamás is gólpasszal jelentkezett.

Rudolf gólöröme - Fotó: MTI

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás tartja jó formáját, ismét gólpasszt adott, ezúttal Kuzmanovicsnak, a Stuttgart pedig 2-1-re nyert a St. Pauli ellen. A Mainz hazai pályán szenvedett vereséget a Leverkusentől, Szalai Ádám sérülése miatt nem léphetett a pályára, míg Löw Zsolt a kispadon ült.
A másodosztályban az Ingolstadt úja nyerni tudott, ezúttal idegenben, ám Futács Márkó nem volt a keretben. Szintén nem volt nevezve a Düsseldorfban Torghelle Sándor, akinek a csapata 0-0-t játszott a Paderborn ellen. Végig a pályán volt viszont Stieber Zoltán, akinek csapata, az Aachen két 11-est is elhibázott, így 3-1-re hazai pályán szenvedtek vereséget a Bochumtól. A Bielefeldet 3-0-ra idegenben megverő 1860 München kapuját Király Gábor védte, méghozzá hibátlanul.

ANGLIA

Az FA-kupában a Bolton a Birmingham ellen az elődöntőbe jutott, ám Bogdán Ádám ezúttal a kispadon ült. A második ligában, azaz a Championshipben az Ipswich Town idegenben ért el gól nélküli döntetlent a Leeds ellen, Fülöp Márton végig védett, Priskin Tamást a 80. percben cserélték le. A listavezető Queens Park Rangersnél Buzsáky Ákos egy percet kapott a Crystal Palace elleni győzelem alkalmával. A Cardiff döntetlenjét a Barnsley ellen Gyepes Gábor a kispadról nézte végig.

SPANYOLORSZÁG

Az Osasuna 3-1-re győzte le a Sandandert, amiből Vadócz Krisztián a 76. perctől vette ki a részét. A Zaragoza óriási meglepetésre 4-0-ra kiütötte a harmadik helyen álló Valenciát, ám Pintér Ádámot nem nevezték a keretbe.

OLASZORSZÁG

Vass Ádám kezdő volt az Inter ellen, és a 83. percben cserélték le a hajrában egy pontot szerző Bresciában. Rudolf Gergely kezdő volt a Bariban a Milan otthonában, és a 39. percben bravúros gólt szerzett, majd a 68. percben lecserélték. A Sampdoria továbbra is hullámvölgyben van, ezúttal a Cataniától kaptak ki 1-0-ra. Laczkó Zsolt kezdő volt, a 63. percben a helyét Koman Vladimir vette át. A Serie B-ben Feczesin Róbert végig pályán volt az Ascoliban az Atalanta ellen. A Reggina-Triestina (1-1) összecsapáson a hazaiaknál Kovácsik Ádám a kispadon ült, míg a vendégeknél Filkor Attilát a 79. percben cserélték le.

HOLLANDIA

A NEC-PSV mérkőzésen Babos Gábor a kispadon ült, a mérkőzést végig játszó Dzsudzsák Balázs pedig bevetődve egyenlített ki a vendégeknek. A Feyenoordban Simon Krisztián kezdőként kapott szerepet, majd a 64. percben lecserélték, míg az ellenfélnél, a Bredánál Fehér Csaba a 68. percben állt be, Horváth Gábort a 73. percben cserélték le. A Twente 2-1-re verte a Venlót, amelyben Tóth Balázst a 60. percben lecserélték. A Rodában Bodor Boldizsár 80 percet játszott az Alkmaar ellen 2-1-re elveszített meccsen. A Heracles 4-1-re verte az Excelsiort, de Simon András nem volt a keretben.

BELGIUM

A Genk hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Westerlótól, Tőzsér Dániel végig a pályán volt, Köteles Lászlót nem nevezték. Juhász Roland szintén végig játszott az Anderlechtben, amely az Eupen ellen idegenben vesztett pontokat. A Tisza Tibort a 42. percig foglalkoztató Sint-Truiden idegenben nyert 2-1-re a Waregem ellen, míg Kovács Péter 12 perccel kapott többet a döntetlent játszó Lierse-ben.

AUSZTRIA

Az Austria-Rapid rangadón (0-1) Sáfár Szabolcs a kispadon ült a hazaiaknál, Szabics Imrét a 90. percben cserélték le a Wienerneustadt ellen 1-0-ra nyerő Sturm Grazban. A Rieddel döntetlent játszó Salzburgban Bodnár László sérülése miatt nem kapott szerepet, míg Waltner Róbert egy percet kapott a döntetlent játszó Mattersburgban.

GÖRÖGORSZÁG

A PAOK-Olymiakosz találkozón Megyeri Balázs nem volt a keretben, az Aszterasz ellen vereséget szenvedő Voloszban Szélesi Zoltán végig a pályán volt, Németh Krisztiánt a 69. percben cserélték le. A Xanthi ellen nyerő Panszeirrakosznál Kiss Zoltán nem volt nevezve.

MÁS ORSZÁGOK

Az orosz bajnokság első fordulójában idegenben 1-0-ra nyerő Zenitben Huszti Szabolcsot a 82. percben cserélték le. Svájcban a Sion csapatában játszó Vanczák Vilmost a 71. percben kiállították, csapata pedig 2-0-ra kikapott a Zürichtől.