Újpest-Vasas

Mészöly a rossz döntéseket, Komjáti a stabil védekezést emelte ki

Mészöly Géza az 1-0-s vereség után elmondta, a játékvezető partner volt a játék tördelésében, míg Komjáti András a szép centenáriumnak örült.

A Vasas 1-0-s győzelemmel ünnepelte 100. születésnapját, aminek Mészöly Géza vezetőedző is örült volna, ha nem éppen az ő csapatát, az Újpestet verték volna.


"Az első nyolc percet elrontottuk, nem úgy kezdtünk, ahogy kell, ahogyan megbeszéltük. Ez megbosszulta magát, előnybe került a Vasas. Az emberelőnyünket játékban kihasználtuk, de az utolsó pillanatban mindig rossz döntést hoztunk, lőttünk, amikor passzolni kellett volna – vagy éppen fordítva… Így nem is sikerülhetett feltörni az ellenfél védelmét. A Vasas tördelte a játékot, beállt a kapuja elé, és a játék lassításában – sajnos, ezt meg kell jegyeznem – partner volt a játékvezető is, aki mintha kompenzálni akarta volna az emberelőnyt. Pedig jobban szolgálja a labdarúgás érdekeit, ha a támadójáték, a kezdeményező futball kap támogatást. Úgy gondolom, Lázár Bence második lerántása büntetőt érdemelt volna. A Vasasnak csak gratulálni tudok, mert azt játszotta, amit ebben a helyzetben játszania kell" - idézte Mészöly Gézát az ujpestfc.hu.



Komjáti András természetesen örült a győzelemnek, és együttese védekezését emelte ki.

"Az Újpesttel ellentétben mi valóban jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre. Emberhátrányban hősiesen küzdöttünk, és bebizonyítottuk, hogy több van a csapatunkban, annál, mit eddig mutatott. Ma minden játékos elkövetett mindent a sikerért, és a védekezésünk is egyre stabilabb lesz meccsről-meccsre. Az Újpest többször is egyenlíthetett volna, azonban a kiállítás előtti támadásunk legalább szabadrúgást érdemelt volna, ha nem tizenegyest… Nagyon örülök, hogy a centenáriumi ünnepünket nem tudták elrontani" - mondta a Vasas szakvezetője.