Bayern München

Jupp Heynckes érkezhet Van Gaal helyére

A jelenleg a Bayer Leverkusent irányító Jupp Heynckes válthatja Louis van Gaalt a Bayern München kispadján. A 65 éves mester a szezon végére tervezte visszavonulását, de a bajorok ajánlatát nem utasítaná vissza.

Előttem az utódom? Van Gaal és HeynckesHeynckes neve rögtön Van Gaal szerződésbontása után felmerült lehetséges jelöltként (holland kollégája nyáron távozik Münchenből, egy évvel kontraktusának lejárta előtt), korábban már kétszer dirigálta a bajorokat: először 1987 és 1991 között, akkor kétszer Bundesligát nyert vele a csapat, majd 2009 áprilisában Jürgen Klinsmann távozása után a szezon végéig vette át a gárda vezetését.

"Jövő héten leülök tárgyalni a Bayern Leverkusen vezetőivel, akkor majd sok mindent megvitatunk. Azután tudatni fogom a döntésemet" - mondta Heynckes a Kickernek.

A játékosként Európa-és világbajnok szakember a szurkolók, és Uli Hoeness klubelnök bizalmát is élvezi, a vezetés maradéktalanul elégedett volt a 2009 tavaszán végzett munkájával (a második helyre vezette a Klinsmann idején gyengélkedő együttest).

Franz Beckenbauer, a klub legendája és tiszteletbeli elnöke is támogatásáról biztosította Heynckest:
"Különleges képességű edző, 65 éve ellenére teli van tűzzel és lelkesedéssel. Klinsmann távozása után bebizonyította, hogy megfelelő ember a Bayern vezetésére."

A Leverkusen vezetői a nyilatkozatok szerint már felkészültek edzőjük távozására.
"Elfogadjuk a döntését, bármi is legyen az - így Rudi Völler sportigazgató. - Van B-tervünk arra az esetre, ha távozik." - mondta Wolfgang Plischke vezérigazgató.