Vasas-Újpest

Mészöly különleges meccsre, Komjáti támadóbb szellemre készül

Mészöly Géza nevelőegyesülete ellen készíti fel az Újpestet, Komjáti András pedig támadna a Fáy utcában, de nem ész nélkül.

Újpest-Vasas - Fotó:ujpestfc.hu

Mészöly Géza, az újpestiek vezetőedzőjének különösen fontos lesz a Vasas elleni 90 perc.

"Különleges mérkőzésre számítok, hiszen egyrészt nagy múltra visszanyúló párosítás az Újpest–Vasas, ráadásul szomszéd kerületek csatája is. Másrészt a Vasas jövő héten ünnepli százéves centenáriumát, amely eseményre egyébként engem is meghívtak, de a szerdai, kaposvári Magyar Kupa-visszavágó egybeesik az ünnepséggel, így azon nem tudok részt venni. Harmadrészt pedig a Vasas a nevelő egyesületem, angyalföldi múltamra mindig is büszke voltam. Mindezektől függetlenül nekünk csak magunkra szabad koncentrálnunk, nem szabad, hogy bármi kizökkentsen minket. A tavasszal eddig négy pontot szereztünk a bajnokságban, és a mi feladatunk csak annyi, hogy a körülményektől függetlenül tovább gyűjtsük pontjaink számát. A négy eddigi sérültünkön, Vermes Krisztiánon, Pollák Zoltánon, Barczi Dávidon és Kovács Dánielen kívül mindenki egészséges, rajtuk kívül egyedül Takács Zoltán nem léphet pályára, aki összegyűjtötte a Siófok ellen ötödik sárga lapját, így eltiltását tölti. A keretünk így is megfelelő, amit mutat, hogy Magos és Egerszegi is „visszajátszik” a B csapatban" - nyilatkozta a lila-fehérek trénere az ujpestfc.hu-nak.

A Vasas szakvezetője, Komjáti András támadni akar, de nem ész nélkül.

"Továbbra is azt a lelkes és motivált játékot várom a csapattól, amit az előző két meccsen mutattak. Hazai pályán némileg támadóbb szellemben lépünk pályára, mint mondjuk a múlt héten Győrben, de ez nem jelenthet észnélküli rohanást, továbbra is a megfontoltságon van a hangsúly. Kíváncsian várom, hogy Mészöly Géza milyen csapatot küld majd pályára ellenünk, hiszen az elmúlt időszakban több rutinos játékosát nélkülözte. Ismerjük a fiataljaikat is, de készültünk a „sokat tapasztaltakból” is. Az biztos, bárkik játszanak majd ellenünk nem lesz könnyű dolgunk.
A tatai napirendünk a már kialakult módon zajlik: a mai ebéd után pihenő, majd egy könnyű tréning következik, utána az Újpest játékára kihegyezett taktikai értekezlet lesz, a nap pedig meccsnézéssel zárul ezúttal is. Holnap délelőtt könnyed átmozgatásra és még egy elméleti foglakozásra számíthatnak a futballisták, majd ebéd után indulunk a Fáy utcába" - mondta az angyalföldi szakember a vasassc.hu-nak.

Vasas-Híd-Újpest 17.30 (Sport2)

 

Fotó: ujpestfc.hu