La Liga

Botlott a Barca, döntetlen Sevillában

Könnyen megéghetett volna a Barcelona a Sevilla otthonában, de a hazaiak helyzeteit nem kísérte szerencse, így 1-1-re végződött az utóbbi öt év két legeredményesebb spanyol csapatának párharca a bajnokság 28. fordulójában. A Sevilla megérdemelten gyűjtötte be az egy pontot a listavezető ellen, míg Pep Guardiolát nem köszöntötték győzelemmel fiai, a tréner ugyanis vasárnap ült ezer napja a katalánok kispadján.

Primera División, 28. forduló:
Sevilla-Barcelona 1-1 (0-1)
Gólszerző: Jesús Navas (49.), illetve Bojan (30.)

A Barcelona már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést, de Messi szabadrúgását nem adta meg Pérez Lasa bíró, mivel Busquets lökdösődött Alexisszel a sorfalban. Alig-alig tudta megtartani a labdát a Sevilla, az andalúzok a 8. percben jutottak el Víctor Valdés kapuja elé, de Rakitic lövése messze elkerülte a kaput. Aztán legközelebb a 25. percben, amikor Zokora esésénél reklamáltak büntetőt a hazai játékosok, hiába. A katalánok rengeteg helyzetet dolgoztak ki, viszont a befejezések pontatlanok voltak. Nem úgy a 30. percben: Bojantól indult az akció, és ő is fejezte be, Bojan-Iniesta-Alves volt a labda útja, a brazil önzetlenül passzolt társának, aki bukdácsolva, de a hálóba lőtt (0-1).


A 42. percben Messi Xavi finom emelését a kapufára fejelte, két perccel később szabadrúgását Javi Varas kapus tolta szögletre. 1-0-ás vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok. Lionel Messi még a lefújás előtt szerencsétlenül ütközött Varasszal, nem is tudott felkelni, majd később lesántikált a pályáról.

Lionel Messi a sevillai játékosok szorításában

Messi a második játékrészt is a pályán kezdte, miután összetoldozták a szünetben. A 49. percben aztán talált egy helyzetet a Sevilla, Negredo kisodródott jobbra a labdával, de középre tudott adni Jesús Navasnak, aki a kapu közepébe fejelt, a Barca hátsó alakzata igencsak beragadt (1-1).

Megtáltosodott az egyenlítő gól után a Sevilla, Negredo előbb a kapu mellé ollózott, aztán két perccel később az üres kaput sem találta el a támadó.

A 69. percben Messi elől Medelnek kellett mentenie, a 73. percben Bojan esett el, a visszajátszás alapján járt volna a büntető, de Lasa kirúgást ítélt. A másik oldalon Navas nagy helyzetet hagyott ki, üresen lőhetett, de telibetalálta Valdést, majd Kanouté sarkazása ment el a kapu mellett.

Az első félidőben látszott, a védekező Sevillával szemben egy harcos, támadó szellemű csapat futott ki a gyepre, akár több góllal is vezethetett volna a Barca, de a szerencse nem állt melléjük, és Víctor Valdés többször bravúrral mentett. A végén még Iniesta találta telibe a kapufát, majd a 90. percben Medel a gólvonalról vágta ki a középpályás lövését, de az eredmény már nem változott.

Teljesen egyenrangú ellenfele volt a Sevilla a Barcelonának, az egy pont még hazai pályán is nagy fegyvertény a listavezető ellen. A botlással öt pontra csökkent a Barca előnye a Real Madriddal szemben.

Korábban:
Villareal- Sporting Gijón 1-1 (1-0)
Gólszerző: Rossi (29.), illetve Diego Castro (90+2. - tizenegyesből). Piros lap: Angel (65.), Sastre (90.) - mindkettő Gijón.

Osasuna-Racing Santander 3-1 (2-0)
Gólszerző: Sola (20.), Nekounam (24. - tizenegyesből), Soriano (50.), illetve Rosenberg (52.)
Vadócz Krisztián a 77 percben állt be Álvaro Cejudo helyére.

Real Sociedad-Málaga 0-2 (0-1)
Gólszerző: Duda (25.), Rondón (58.)

Espanyol-Deportivo La Coruna 2-0 (0-0)
Gólszerző: Ivan Alonso (62.), Verdú (81.)

Levante-Mallorca 1-1 (1-0)
Gólszerző: Juanlu (37.), illetve Ramis (60.)

Szombaton játszották:
Zaragoza-Valencia 4-0 (2-0)
Gólszerző: Jarosik (5.), Ander (40.), Gabi (65., 75. - mindkettőt büntetőből). Kiállítva: Stankevicius (64.)

Real Madrid-Hércules 2-0 (1-0)
Gólszerző: Benzema (24., 56.)

Almería-Atlético Madrid 2-2 (0-1)
Gólszerző: Crusat (49.), Goitom (77.) ill. Agüero (39., 61.)

Hétfőn:
Getafe-Athletic Bilbao 21:00