La Liga

Benzema duplájával nyert a Real

A francia csatár két góljával könnyedén győzött 2-0-ra a Real Madrid az újonc Hércules ellen a Primera División 28. fordulójában. José Mourinho csapata így ideiglenesen 4 pontra megközelítette a listavezető Barcelona együttesét.

Benzema ismét brillírozott - Fotó: AFP
Esteban Vigo, a vendégek vezetőedzője nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, hogy a Bernabéuban is szeretnének meglepetést szerezni. Az alicantei kiscsapat félelemnek a nyomát sem mutatva támadott a hazaiak ellen a mérkőzés első 15 percében.

Esteban Granero küldött kapura egy veszélyes szabadrúgást a 16. minutumban, Calatayudnak azonban nem kellett játékba avatkoznia. Mint ahogy Di María lövésénél sem, mivel a labda egyenesen a kapus ölébe hullott. A Hércules pontrúgásokkal és stabil labdatartásával meglepte a Realt.

Aztán a hazaiak az első támadásukból megszerezték első góljukat. Arbeloa futott fel a jobb oldalon, majd kihagyhatatlan ziccerbe hozta Karim Benzemát, a francia ék pedig belőtte (1-0).


A 32. percben Javier Portillo előtt adódott lehetőség, de Iker Casillas lekapta korábbi csapattársa elől a labdát. Nyolc perccel később ismét a spanyol csatár tűzte rá, de gólt második lövése sem ért.

Tizenhét másodperc telt el a második félidőből, amikor Emmanuel Adebayor majdnem gólt szerzett, de csak a kapufát találta el. A beadást Ángel Di María adta. Az argentin a passz után lőtt is, de Catalayud védte a rövidre érkező lövést.

A mérkőzés 56. percében kétgólosra nőtt a Real Madrid előnye, Benzema a baloldalról éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (2-0).


A 71. percben Özil lőtt 27 méterről, de a Hércules kapusa szépen védett, néhány momentummal később Adebayor hagyott ki egy lehetőséget, így nem változott az eredmény. A találkozó hajrájában a vendégek nem sokat találkoztak a labdával, Mourinho gárdája a kapujához szorította az újoncot.

A fennmaradó játékidőben a hazaiak gyakorlatilag végig támadtak, Benzema és Adebayor is kihagyott egy-egy helyzetet, de így is elégedett lehetett a Real Madrid, hiszen a francia góljaival begyűjtötte a három pontot. A Királyiak hátránya ideiglenesen 4 pontra olvadt az éllovas Barcelona mögött.

Primera División, 28. forduló:

Real Madrid-Hércules 2-0 (1-0)
gólszerző: Benzema (24., 56.)