FA-kupa

Az Arsenalnak az Old Traffordon kell feledtetnie kudarcait

A Premier League-ben fej-fej mellett halad az aranyéremért folytatott harcban a Manchester United és az Arsenal, most az FA-kupában is összekerült a két sztárgárda. Amelyikük bejut az elődöntőbe, jó eséllyel pályázik a végső győzelemre is. A nyomás az Ágyúsokra nehezedik, mert a Ligakupa után a Bajnokok Ligájában is csődöt mondtak, és az Old Traffordon 2006-ban tudtak nyerni utoljára. Az Európa Ligában leszerepelt Citynek ismét alsóbb osztályú ellenfél jutott, így kötelező lenne a továbbjutás.

FA-kupa, negyeddöntő:


Szombat:
Birmingham City-Bolton Wanderers 13:45 (TV: Sportklub)
Az újdonsült Ligakupa-győztes Birmingham a Fa-kupában is nagyot alkotna, amiben Bogdán Ádám csapata, a Bolton akadályozná meg. A magyar kapus várhatóan a cserepadon kap helyet, bár az eddigi négy mérkőzésből háromszor kezdő volt, az elődöntőben Jääskeläinen juthat szóhoz. A formát tekintve a vendégek állnak jobban, egy hónapja kaptak ki utoljára a Tottenhamtől a bajnokságban, míg a Birmingham az Arsenal elleni sikert leszámítva botladozik, és utoljára 2007-ben tudta legyőzni ellenfelét.


Szombat:
Manchester United-Arsenal 18:15 (TV: Sportklub)
Nem sok jóra számíthat Arséne Wenger együttese a Vörös Ördögök ellen szombat este. Bár a Manchester United elmúlt két bajnokiját elvesztette idegenben, az együttes hat mérkőzés óta veretlen az Old Traffordon riválisával szemben, és utolsó nyolc hazai mérkőzését is megnyerte (minden sorozatot tekintve). Az Arsenalnál még nem gyógyult be a BL-kiesés okozta seb, és két lehetséges címtől már el kellett búcsúzniuk a szezonban (Bajnokok Ligája, Ligakupa). Ha az FA-kupában is kiesnek, csak a bajnokság marad az Ágyúsoknak, ahol szintén a Uniteddel kell versenyt futniuk. Arséne Wenger eddig kétszer is újrajátszásra kényszerült a sorozatban, pedig csapata eddig alsóbb osztályú klubokkal került szembe. A francia mester Walcott, Fabianszki, Vermaelen, Song és Szczesny, míg skót kollégája Rio Ferdinand, Hargreaves, Pak Dzsi-Szung, Nani és Anderson játékával nem számolhat.

Pak Dzsi-Szung


Vasárnap:
Stoke City-Weat Ham United 15:00
Másfél hete a Premier League-ben is összecsaptak a felek, hazai pályán 3-0-ra nyert a West Ham, ami a Kalapácsosok sorozatban harmadik győzelme volt. A Stoke vergődik az utóbi hetekben, a Fazekasok Matthew Etherington felépülésében bíznak, a szélsővel a gárda mérkőzéseinek harmadát megnyerte.


Vasárnap:
Manchester City-Reading (II.) 17:45
A másodvonalbeli Reading ellen hazai pályán kötelező lenne a City továbbjutása, de a kékmezesek a nyolcaddöntőt kivéve (Aston Villa elleni 3-0) ismétlésre kényszerültek az idei kupasorozatban, mindkétszer alsóbb osztályú ellenféllel szemben. Pedig Roberto Mancini együttesének az FA-kupa tűnik az egyetlen lehetőségnek a sikerre a szezonban, a bajnokság után az Európa Liga is elúszni látszik (2-0-ra kikaptak Kijevben a Dinamótól). A hazaiak a Tévez-Dzeko csatárkettősben bíznak, az argentin utolsó hét FA-kupa fellépésén öt gólt szerzett, a bosnyák támadó eddig kétszer volt eredményes a sorozatban. Adam Johnson és Shay Given sérült, Kolo Touré doppingügye miatt eltiltott.