Indian Wells-i tenisztorna

Szávay a második fordulóban

  • MTI

Szávay Ágnes magyar idő szerint péntekre virradóra két játszmában nyert a hazai közönség előtt szereplő Jill Craybas ellen az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyének első fordulójában.

A mérkőzés a viadal honlapja szerint másfél óráig tartott. Az öthónapos kihagyás után visszatért Szávay villámrajtott vett, 21 perc alatt elhúzott 5:0-ra. Ezt követően azonban megtorpant, és Craybas három gémet nyert egymás után. A kilencedik játék azonban ismét a 22 éves magyaré volt, s így 43 perc alatt nyerte meg az első szettet.

A második és egyben utolsó felvonásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két teniszező. Ezután Szávay brékelte riválisát, nagyon simán hozta saját játékát és négy meccslabdához jutott, amelyek közül az utolsót sikerült értékesítenie.

"83 ezer fok meleg volt, azt hittem, nem élem túl ezt a meccset. Ennek is volt a következménye, hogy 5-0 után kipukkadtam. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok, hiszen ez a győzelem hallatlanul fontos volt a visszatérésem szempontjából" - nyilatkozta Szávai az MTI-nek.

A hosszú sérüléshullám után visszatért Szávay a következő körben a 22. helyen kiemelt orosz Alisza Klejbanovával találkozik. Eddig kétszer mérkőztek, s mindkét alakommal Klejbanova győzött, legutóbb tavaly Szöulban 6:3, 6:2-re.

Eredmény:

egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Szávay Ágnes-Craybas (amerikai) 6:3, 6:3