Északi összetett

Jason Lamy megvédte címét az összetett Világkupában

  • VNA

A szezon utolsó előtti versenyét a német Björn Kircheisen nyerte Lahtiban, az összetett Világkupa a francia Jason Lamyé lett.

A finnországi Lahtiban ezen a hétvégén befejeződik az északi összetett versenyzők Világkupa-sorozata. A pénteki első versenyben a győzelmet a síugrás után még csak a tizenkettedik helyen álló német Björn Kircheisen szerezte meg honfitársa, Eric Frenzel, és az összetett Világkupát ezzel megnyerő francia Jason Lamy-Chappuis előtt.

A síugrást a norvég Havard Klemetsen nyerte meg az osztrák Wilhelm Denifl és az észt Karel Nurmsalu előtt, de előnye minimális volt riválisai előtt a 10 kilométeres sífutásban. A közvetlen üldözők között ott volt ráadásul két friss világbajnok, a francia Jason Lamy Chappuis (20 másodperc) és a német Eric Frenzel (36 másodperc) is. Ők ketten viszonylag hamar fel is értek az élre, azzal azonban kevesen számoltak, hogy az egy perces hátrányról induló Björn Kircheisen is megteszi ugyanezt. Az utolsó emelkedőn aztán a 12. helyről rajtoló Kircheisen volt a legerősebb, aki végül magabiztos előnnyel elsőként haladt át a célvonalon, így (2005, 2006 és 2007 után) immáron negyedszer tudott győzni Lahtiban.

Az idei Világkupa-sorozatból az északi összetettezőknél már csak egyetlen verseny van hátra, amelyet szombaton rendeznek és amelyen utoljára találkozunk az osztrákok háromszoros olimpiai bajnokával, a szezon végén visszavonuló Felix Gottwalddal.

Egyéni verseny – Gundersen – Lahti (FIN)
1. Björn Kircheisen (GER) 25:28,6
2. Eric Frenzel (GER) +5,4 mp
3. Jason Lamy Chappuis (FRA) +13,2 mp
4. Wilhelm Denifl (AUT) +24,4 mp
5. Havard Klemetsen (NOR) +25,6 mp
6. Jan Schmid (NOR) +27,1 mp