Műugró EB

Barta Nóra döntős 1 méteren

  • VNA

Barta Nóra a nyolcadik helyen végzett az egyméteres verseny selejtezőjében a Torinóban zajló műugró Európa-bajnokságon.

Két magyar versenyzőért is szurkolhattunk a Torinóban zajló műugró Európa-bajnokság pénteki napjának női versenyében. A háromszoros olimpikon, korábbi többszörös Eb-érmes, Barta Nóra az egyméteres verseny délelőtti selejtezőjében a nyolcadik legmagasabb pontszámot (255.85 pont) kapta, így biztosan jutott be az este fél hatkor kezdődő döntőbe. A 27 fős mezőnyben a fiatal Gondos Flóra a 24. helyen végzett (192.65 pont), így számára véget ért a verseny.

A kvalifikációban a legjobban a 2010-es budapesti EB ezüstérmese, a svéd Anna Lindberg szerepelt (296.60 pont), aki a címvédő Tanja Cagnotto és az orosz Nagyezsda Bazsinát előzte meg. A 12 fős döntőbe a versenyzők nem viszik tovább pontszámaikat, így a fináléban mindenki tiszta lappal indul. Barta Nóra 2008-ban Eindhovenben ebben a versenyszámban volt EB-ezüstérmes, tavaly Budapesten pedig a 3 méteres versenyben volt harmadik.

A nap másik éremosztó számában, a férfiak 3 méteres szinkronugró versenyében nem volt magyar induló. A pénteki finálékat (így Barta Nóra szereplését is), az Eurosport pénteken este 21.30-tól felvételről közvetíti.