Bajnokok Ligája

Valóra vált egy álom - Raúl

Unai Emery bosszantónak tartja, hogy előnyben voltak, mégis kiestek

A szerdai Schalke-Valencia BL-nyolcaddöntő után Felix Magath, a továbbjutó német csapat edzője érhető módon örömmel nyilatkozott, de csak csapata kapott gól utáni játékával volt elégedett. Raúl számára teljesült egy álom azzal, hogy azután, hogy a Reallal háromszor elnyerte a nagyfülű serleget, most a Királykékekkel is a negyeddöntőbe jutott. A Valencia oldalán mindenki bosszankodik, hiszen előnyben voltak, mégis kiestek.

Raúl ünnepli a Schalke továbbjutását a Valencia ellen a BL-ben.
Felix Magath nem azt látta a pályán a mérkőzés első részében, amit kért a játékosaitól, de örült annak, hogy a kapott gól felébresztette csapatát.

"Azt hiszem, az első meccsen elért 1-1-es eredmény teher volt számunkra az elején. Nem voltunk elég agresszívek, így a Valencia jó játékkal tudott kezdeni. Érdekes módon a kapott gól után lettünk jobbak, mert akkor már nem volt veszítenivalónk. Utána fordítottunk, de nem volt egyértelmű a helyzetünk, és örültem volna, ha hamarabb megszerezzük a harmadik találatunkat. De hátul ott volt nekünk Manuel Neuer, és a szerencse is velünk volt, de arra mindig szükség is van a továbbjutáshoz. Minél magasabbra jutunk, annál kevesebb levegő jut, de szembenézünk bárkivel, akit kisorsolnak nekünk" - tekintett filozofikus szemlélettel a jövőbe a német szakember.

Unai Emery, a Valencia edzője természetesen bosszús volt: "Csalódást keltő és érthetetlen, ami történt. A kezünkben volt a siker, és eldobtuk! 1-0-s vezetésünknél irányítottuk a játékot, gólveszélyes kontráink voltak, és akkor egyszercsak egyenlített a Schalke. A második félidőben szinte helyzet nélkül szerezték meg a vezetést, nekünk pedig volt négy lehetőségünk, de egyiket sem használtuk ki. Igazságtalan vereséget szenvedtünk. Hagytuk kicsúszni a kezünkből a továbbjutást. Az öltözőben semmit nem tudtam mondani a játékosoknak, de nem hibáztathatom őket. Olyan mérkőzésen kaptunk ki, amelyen több helyzetünk volt, mint bármikor. Természetesen ki kell emelnem Manuel Neuer teljesítményét, de nem beszélhetünk balszerencséről. Be kellett volna küzdenünk magunkat a legjobb nyolc közé" - összegzett feldúltan a spanyol szakvezető.

A németek továbbjutásának legalább egy spanyol örül, ez pedig Raúl, a Királykékek csatára.

"A Valencia jó csapat, és ez egy kemény meccs volt, bárhogy alakulhatott volna. Nem volt könnyű számunkra, hogy olyan korán betaláltak, de vissza tudtunk jönni, és továbbjutottunk a negyeddöntőbe. Ez egy valóra vált álom" - minimum furcsa ilyet hallani egy háromszoros BL-győztestől, de ha belegondolunk abba, hogy a Real Madridnál, amelynek másfél évtizeden át megkerülhetetlen alakja volt, lemondtak róla, és egy új közegben kell újra bizonyítani, már érthetőbb a helyzet.

Ő is mondott néhány szót a jövő pénteken esedékes sorsolásról, és kiderült, hogy sem korábbi csapatával, sem a Barcelonával nem szívesen találkozna.

"Már alig várjuk, hogy kiderüljön, kik lesznek az ellenfeleink, és biztos, hogy nagy élvezet lesz a továbbiakban is a BL-ben játszani. Remélem, hogy a spanyol csapatokat elkerüljük. Szeretnék az elődöntőbe jutni a Schalkéval, hiszen ők még sosem jutottak odáig" - mondta a támadó.

Raúl ezen a mérkőzésen ugyan nem talált be, de volt aki ezt megtette helyette, például a duplázó Jefferson Farfán.

"Az egyenlítő gólom után tudtuk, hogy van esélyünk, és boldog vagyok, hogy hozzá tudtam járulni a továbbjutásunkhoz" - kezdte nyilatkozatát a perui szélső. "Mindenki keményen dolgozott és koncentrált a 90 perc alatt. Nem adtuk fel hátrányban sem, mert tudtuk, hogy lesz még lehetőségünk, és el is nyertük a jutalmunkat. Az nem érdekel, kivel játszunk a következő fordulóban, mindenképp kemény párharc lesz."

Juan Mata, a Valencia játékosa keserűen beszélt a riportereknek a mérkőzésről, ugyanakkor már ő is a jövőbe tekintett, csak persze nem a BL-negyeddöntőkkel, hanem a bajnoksággal foglalkozott: "Megszerezhettük volna a második gólt, de ők tudtak egyenlíteni. Az ilyen mérkőzéseken élesnek kell lenni, különben nincs esély a továbbjutásra. Szomorú és fájdalmas számunkra a búcsú. Fontos pillanatokban szerezték a góljaikat. Most már a bajnokságra kell figyelnünk, és meg kell szereznünk a harmadik helyet. Ez a feladat maradt nekünk idénre: elérni a közvetlen BL-kvalifikációt."

Schalke-Valencia (3-1) összefoglalója