NB II

Az EL távoli, de a feljutás fontos Diósgyőrben - Leisztinger

Címkék:

A diósgyőri futbalklub új tulajdonosa több nézőt vár a csapat mérkőzéseire, de a feljutást nem a tv-s pénzek miatt, hanem a munkájuk visszaigazolásaként tartja fontosnak.

DVTK stadion - Fotó: ftcbaratikor.hu

A Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-ben cégei révén többségi tulajdont szerzett sikeres vállalkozó a boon.hu-nak adott interjút, amiben elmondta, járt a miskolci polgármesternél, akivel több témát is érintettek.

“Több minden szóba került. Beszélgettünk a DVTK megörökölt múltjának a lezárásáról, aztán egy vízió is napirendre került, amit a menedzsmentnek kell a hátára venni, és sikerre vinni, nevezetesen az akadémia létrehozását, illetve kisebb beruházásokról is szó esett. Például a stadion VIP helyiségének átalakításáról, és ekkor elhangzott az is a polgármester úr részéről, hogy egy ide szóló bérletet tegyünk el neki, mert vásárolni fog ilyet."

Leisztinger Tamás arról is említést tett, miért érezte úgy, hogy most kell beszállnia a magyar labdarúgásba.

“Maradjunk annyiban, hogy egy Magyarországon vállalkozásokat működtető ember esetében nem baj, ha szerepet vállal olyan ügyekben, ami egyébként is fontos neki, főleg akkor nem, ha például az ország első számú politikai vezetőjének is fontos ugyanez az ügy.”

A diósgyőri tervek között szerepel az, hogy a mostaninál sokkal több néző járjon a mérkőzésekre, természetesen lehetőleg az élvonalban.

Az ügyvezető 15 ezer fős stadionról álmodik, ha jól tudom most 2-3 ezer ember volt kint. Lehet, hogy a többi 12 ezer is, amikor elindult otthonról, azt mondta a párjának, hogy meccsre megy, de mégsem ért ki a stadionba. De komolyra véve: remélem lesznek még többen is, és a ma még álomnak tűnő 15 ezer fő valósággá válik. Ha már az idén feljutnánk, azzal elégedett lennék. És azzal is, ha a csapatot működtető cég napi gazdálkodása beállna, és abba az irányba indulnának el a folyamatok, hogy olyan klubélet alakul ki, amikor nem csak a két tulajdonos, a cégem és a miskolci önkormányzat képviselői lesznek jelen a VIP-páholyban, hanem a támogatóink között lesz további 40-50 cég, vállalkozás, vállalkozó. Az NB I-be jutás nem a tv-közvetítésekért járó 110 millió miatt lenne fontos, ez különösebben nem érdekel, hanem például azért, mert visszaigazolná a munkánkat, jelezné, hogy jó úton járunk. És azzal is elégedett lennék, hogy ha a mostani igazolások után alátámasztódna az a tézis, hogy érdemes volt X játékost szerződtetni, mert igenis jó hatással van az öltözői közösségre, futballtudásával, futballkultúrájával előre húzza a csapatot, és a csapattársai fejlődni tudnak.”

Dudás Hunor, a Diósgyőr ügyvezetője a minap egy szurkolói ankéton kijelentette, hogy a csapat célja az Európa Liga-indulás lehet a közeljövőben. A tulajdonos ennél azért óvatosabban fogalmaz.

Őszintén mondom, nekem nincsenek Európa Liga-vágyaim, ez nagyon messzinek tűnik. Nem azért kezdtünk bele itt Diósgyőrben a munkába, mert ezzel pénzt akarunk termelni. Bár, ha az EL-ben indulnánk, akkor az már akár a pénzkeresetről is szólhatna, de inkább hagyjuk ezt, mert tényleg távolinak tűnik. Nincs időhorizontom, olyan sem, hogy holnap itt hagyom az egészet, és olyan sem, hogy 10 évig biztosan itt leszek. De addig még ellátok, hogy feljutunk, és szépen felkúszunk a magyar élmezőnybe.”