Bundesliga

Joachim Löw is esélyes a Bayern kispadjára

Német lapértesülések szerint a Bayern München nyáron egyéves szerződést kötne Jupp Heynckesszel, majd 2012-től a válogatott szövetségi kapitánya venné át a csapatot.

Miután hivatalosan is bejelentették, hogy Louis van Gaal távozik a Bayern München kispadjáról az idény végén, egyből elkezdődtek a találgatások, ki lehet a holland szakember utódja. Német lapértesülések szerint Joachim Löw is esélyes a posztra, aki jelenleg a német válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, így bonyolultnak tűnik a szerződtetése.

A szakembernek 2012 nyaráig tartó szerződése van a Német Labdarúgó-szövetséggel, ebből pedig nem lenne egyszerű kivásárolni őt. A másik sokat emlegetett jelölt Jupp Heynckes, aki a Bayer Leverkusent irányítja. Egyes értesülések szerint vele egyéves szerződést kötne a Bayern nyáron, majd 2012-től már Löw irányítaná a rekordbajnokot. Korábban felvetődött a Borussia Dortmundot minden bizonnyal bajnoki címig vezető Jürgen Klopp neve is, de most az előző két jelölt lehet a legfőbb esélyes.