Ferencváros

Átvilágítás indul az FTC szakosztályainál

  • MTI

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke szerdán szerződést kötött az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgálóval, hogy a cég három évre visszamenőleg átvilágítsa az anyaegyesület és 17 szakosztályának gazdálkodását, könyvelését, teljes működését.

A február végén klubelnöknek megválasztott politikus a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, nem pénzt, hanem rendet ígért, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy ne mendemondákra alapozzon, hanem tényekre, amelyek megismeréséhez a vizsgálatok segíthetik hozzá.

A Fidesz országos pártigazgatója jelezte, a három hónapig tartó, 15 millió forintba kerülő átvilágítás elvileg az FTC Labdarúgó Zrt.-re is vonatkozna, ám most mégsem érinti azt. Erre azok után kerülhet sor, ha - reményei szerint - sikerül megszerezni a labdarúgó zrt.-t.

A vizsgálathoz 1 millió forinttal járul hozzá az FTC elnöke és Kocsis Máté alelnök, a klubvezetőség pedig a jövő héten kampányt indít, melyben arra kérik a szimpatizánsokat, hogy anyagilag is segítsék az FTC-t.

Az Ernst (and) Young-ot nem azzal a céllal bízta meg a klub, hogy jogsértéseket tárjon fel, ám ha ilyenekre fény derül, meg fogják tenni a megfelelő lépéseket - derült ki Kubatov szavaiból.

A labdarúgó zrt.-vel kapcsolatban a klubvezető elmondása szerint folynak a tárgyalások, minden nap történik valami az ügyben. Hozzátette: ugyanakkor korábbi kérésével ellentétben a zrt.-ből nem küldik át az FTC-hez a napi pénztárbizonylatokat és szerződéseket, de nem delegált senkit a klub a Berki Krisztián megbízott ügyvezető által ígért átvilágításhoz sem, miután nem folyik ilyen ellenőrzés a labdarúgóklubnál.

Arra a kérdésre, hogy zrt.-t tulajdonló Kevin McCabe vállalta-e, hogy még egy hónapig finanszírozza-e a csapatot, Kubatov Gábor annyit felelt: "Lelki támogatást nyújt".