Magyar Kupa

A Videoton nem tartalékol a Honvéd ellen

Dr. Mezey György tervei szerint csak egy helyen változtat a Honvéd ellen a bajnoki összeállításhoz képest, míg Szivics rotál a Siófok ellen.

Elek Ákos - Fotó: honvedfc.hu

Szerdán folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei, méghozzá a negyeddöntők első mérkőzéseivel. A KTE-Ereco az előző fordulóban a Ferencvárost búcsúztató Siófokot fogadja. Tomiszlav Szivics szokásától eltérően visszafogottan nyilatkozott az esélyekről.

„Jó hangulatú mérkőzést várok, sok szurkolóval, talán most miattam is kijönnek még páran. Nagy lehetőség ez mindkét csapatnak, és mi szeretnénk bizonyítani, de nem szabad elfelejteni, jövő hét kedden lesz egy visszavágó is. Bízom benne, hogy a csapat nem fog kihagyni egy akkora lehetőséget, amit ez a párharc tartogat. Szerencsére jó a keretünk, így a dupla terhelés nem okoz gondot. Eddig is rotáltunk, holnap is fogunk, van ugyanis 20 jó futballistánk. A Siófok egy nagyon kemény ellenfél lesz, de mi a Kecskemét vagyunk, és mindig bizonyítanunk kell” – mondta a kecskeméti szakember a delmagyar.hu-nak.

Minden bizonnyal a Siófok is tartalékos csapattal fog felállni, mivel a Balaton-partiak élet-halál harcot vívnak a bentmaradásért az első osztályban. A Magyar Kupában már a Ferencváros ellen is az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok játszottak, persze nem szabad elfeledni, hogy sikerrel.

A másik párharc a Honvéd-Videoton lesz, ahol a hazaiak számára nagyobb a tét. A fővárosi alakulatnak ugyanis a Magyar Kupa az utolsó esélye arra, hogy jövőre kilépjen a nemzetközi porondra. A fehérváriak elsősorban a Bajnokok Ligájában szeretnének indulni jövőre, ezért mindent a bajnokságnak rendelnek alá. Hétvégén a Ferencváros elleni rangadó következik az NB I listavezetőjének, ennek ellenére nem hanyagolják el a kupát sem.

„Úgy gondolom, hogy a Honvéd győzelmi esélyt szalasztott el a Fradi ellen, hiszen egygólos hátránya után rendre kihagyta a helyzeteit, amelyekből pedig bőven volt. Számolni kell a Honvéddal, hiszen egy nem rossz csapatról van szó. Úgy tervezem, hogy az MTK elleni kezdőcsapatot küldöm ki a pályára, mindössze annyi változással, hogy a combjával bajlódó Nagy helyett Gosztonyi kerül be. De a pillanatnyi állapothoz képest, még elképzelhető változás. Aminek a lehetősége is benne van a pakliban, de a szándék és az akarat ugyanaz: előnyt szerezni a visszavágóra” – nyilatkozta dr. Mezey György az fmh.hu-nak.

KTE-Siófok 17.00

Honvéd-Videoton 18.00

Fotó: honvedfc.hu