Alpesi sí

Vonn a különcségben is követi Bode Millert?

  • VNA

Bode Miller különc figura, de nem biztos, hogy mindent rosszul csinál. Jövőre lehet, hogy Lindsey Vonn is külön költözik a válogatott csapattól.

Lindsey Vonn ünnepel egy díjátadónAz amerikaiak klasszis sízőjéről, Bode Millerről évek óta köztudott, hogy meglehetősen különc életet él. Az amerikai síző a saját útját járja, melynek az egyik leglátványosabb megnyilvánulása az, hogy a Világkupa sorozat idején nem a csapattársakkal együtt utazik és lakik, hanem saját lakómobiljával járja a helyszíneket. Hasonlóban gondolkozik most honfitársnője, a háromszoros összetett Világkupa győztes Lindsey Vonn is, aki a garmsich-partenkircheni világbajnokság alatt kipróbálta ezt az „életformát”. A Vonn egyéni szponzora által biztosított otthonban külön szakács is várta az amerikai sízőt, így a mostohább lakó körülmények ellenére mégis egyénre szabott ellátásában részesült.

„Nagyon tetszett ez az életforma. A kocsiban megvolt a saját kis területem, ahol tudtam nyugodtan pihenni és mindentől távol zavartalanul készülni. Jó érzés volt a saját ételeimet fogyasztani és egy kicsit távol lenni a világ zajától.” – mondta Lindsey Vonn, aki már a vancouveri olimpia idején is külön lakott az amerikai válogatott csapattól. „A szezon végén vonjuk majd le a tapasztalatokat és utána döntünk abban a kérdésben, hogy jövőre a teljes évadban hasonló módon utazzunk és lakjunk-e mint most.” – tette hozzá az amerikai klasszis. Bode Miller esete kapcsán az amerikai szövetség enyhített a korábbi szigorú szabályozásain, így most már a csapatból bárkinek van lehetősége saját lakómobiljával utazni, feltéve, ha az esti kötelező csapatgyűléseken megjelenik.

Ebben a szezonban Vonn csapattársa, a szintén olimpiai bajnok Julia Mancuso is élt ezzel a lehetőséggel, ami úgy tűnik, hogy egyre többek számára csábító. „Ott vagyok minden megbeszélésen, így a csapat tagja maradok, és nem távolodok el mindenkitől. De az jó érzés, hogy van időm saját magamra. Ha valaki külön van a többiektől, akkor általában kisebb eséllyel betegszik meg, ráadásul így a férjemmel lehetek folyamatosan, akivel társasági életet is élhetek. A másik előny az, hogy nem kell állandóan ki- és bepakolni, ami egy idő után nagyon fárasztó tud lenni.” – mondta Vonn, aki férjével a tervek szerint hamarosan meglátogatja majd Bode Miller lakómobilját is, hogy praktikus ötleteket gyűjtsön a honfitárstól.