Női kézilabda

Radu Voina visszatér a Valceához

Azt követően, hogy a Kovács Pétert váltó Andja Andersent egy hónap után kirúgták a román Oltchim Valceától eldőlt, hogy a csapatot már korábban is irányító Radu Voina lesz az új vezetőedző.

Radu Voina másfél éven keresztül irányította már Románia kirakatcsapatát, a 2010 tavaszán elveszített BL-döntő után azonban pihenésre hivatkozva lemondott posztjáról, és csak a szövetségi kapitányi pozícióját tartotta meg.

Helyére Kovács Péter érkezett, akivel jöttek ugyan az eredmények, de a játékosok megbuktatták állítólagos szigrú edzésmódszerei miatt. Őt Anja Andersen váltotta, akivel azonban a hétvégén kikaptak a spanyol Itxakótól a Bajnokok Ligájában.

A világ korábbi legjobb játékosával szemben így gyorsan kitelt a klubvezetők türelme, és visszacsábították Voinát a kispadra, aki most 2012 nyaráig szóló szerződést írt alá, és első feladata, hogy az elődöntőbe juttasa együttesét a BL-ben. Erre egyébként minden esélyük megvan, hiszen holtversenyben állnak a  második-harmadik helyen a középdöntős csoportjukban, és közvetlen ellenfelükkel, a Podgoricával valamint a mögöttük álló Ljubljanával játsszák a két hátralévő mérkőzésüket. Igaz, mindkettőt idegenben. A kvartettből az első két helyezett jut tovább.