Magyar Kupa

MTK-ZTE és Újpest-Kaposvár negyeddöntők a folytatásban

A mai két bajnoki találkozó mellett a Magyar Kupában is folytatódnak a küzdelmek, méghozzá a negyeddöntőkkel. Az egyiken az MTK fogadja a Zalaegerszeget, eközben a másikon a Kaposvár érkezik Újpestre.

Zalaegerszeg-MTK párharc - Fotó: www.ztefc.hu
A Magyar Kupában sincs megállás, kedden két negyeddöntővel folytatódik az idei kiírás programja. Az MTK-Zalaegerszeg és az Újpest-Kaposvár mérkőzést is egyaránt 18 órától rendezik.

Garami József, az MTK vezetőedzője tartja magát szokásához, és ezen a kupamérkőzésen is bizalmat szavaz néhány fiatal tehetségnek. A kapuban például Hegedűs Lajos áll majd, és Urbán Gábor is lehetőséghez juthat.

A Zalaegerszeg erőteljes védőkkel, nagy munkabírású középpályásokkal és robbanékony csatárokkal rendelkezik - mondta az ellenfélről Garami József az MTK hivatalos honlapjának. - Sok magas emberük van, a pontrúgásoknál komoly veszélyt jelentenek, masszív, jól felkészített csapatot fogadunk kedden. Ennek ellenére hazai pályán természetesen szeretnénk győzni, és előnyt szerezni a visszavágóra”.

Csank János a vendégek mestere szerint a fővárosiak remek formában vannak, és emiatt rendesen megnehezítik majd csapata dolgát.

Nehéz mérkőzésre számítok. Ezt azért is hangsúlyozom, mert ha az eredmények nem is bizonyítják, hogy az MTK topon van, a csapat játéka nagyon is jó. Nyugodtak, fegyelmezettek és veszélyesek, épp ezért nem engedhetünk meg hasonló baklövéseket, mint amiket Pápán elkövettünk. Sokkal koncentráltabb játékra van szükség a részünkről, s ennek elsősorban abban kell megmutatkoznia, hogy az összjátékunk pontosabb lesz. Nem megengedhető, hogy a sok megszerzett labda nagy részét eladjuk, ellenfélhez passzoljuk, mert az ilyen "nagyvonalúságért" biztosan az MTK is büntetne. Olyan eredményt szeretnénk elérni a keddi meccsen, ami a jövő heti visszavágó előtt nyílttá teszi a továbbjutás kérdését az elődöntőbe - nyilatkozta Csank a Zalai Hírlapban.

A másik találkozón az Újpest fogadja a Paksot idegenben kiejtő Kaposvárt. Mészöly Géza, a lila-fehérek vezetőedzője maximális koncentrációt vár el csapatától, mert csak akkor sikerülhet a továbbjutás.

Nagyon fontos számunkra a kupa, szeretnénk minél tovább eljutni, amihez taktikus, fegyelmezett célfutball szükségeltetik, hiszen két meccsen áll vagy bukik minden. Együtt kell mozognia az egész csapatnak, mindenkinek ki kell vennie a részét mind a támadásokból, mind a védekezésből. Hazai pályán játsszuk az első mérkőzést, így természetes, hogy szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra, de legalább annyira fontos, hogy lehetőség szerint ne kapjunk gólt itthon. Véleményem szerint jó erőállapotban van a csapat, több pihentebb játékos van a keretben, aki szerepet kaphat holnap, ami bizakodásra adhat okot. Természetesen a kapott gól elkerüléséért nem fogunk beállni a kapunk elé, ugyanazt a bátor támadójátékot szeretném viszontlátni a csapattól, mint eddig, csupán maximális taktikai fegyelmet várok a játékosoktól” - mondta Mészöly a csapat hivatalos honlapján.

A Kaposvár nincs könnyű helyzetben, hiszen a klub sorozatban a negyedik idegenbeli mérkőzésére készül. Sisa Tibor, az együttes trénere szerint a csapat egyértelműen a továbbjutást vette célba.

Szeretnénk olyan eredményt elérni kedden este a fővárosban, hogy a jövő heti kaposvári visszavágón legyen esélyünk az elődöntő elérésére – fogalmazott Sisa Tibor vezetőedző. - A kupa természetesen más, mint a bajnokság, ugyanakkor nincs túl sok választási lehetőségünk. Sok a sérültünk, sokat utazunk, de megpróbálunk jól teljesíteni. A másfél héttel ezelőtti bajnoki találkozó igen tanulságos volt, igyekszünk kijavítani a hibákat, amiket akkor elkövettünk”.

Magyar Kupa, negyeddöntő első mérkőzés


MTK-Zalaegerszeg 18.00
Újpest-Kaposvár 18.00