Vízilabda

Döntőért pólózik a Honvéd, a Vasas javítana

  • MTI

Ha szerda este nem herdálja el Budapesten szerzett háromgólos előnyét görög riválisa athéni otthonában a Honvéd férfi vízilabdacsapata, döntőt játszhat a második számú európai pólós sorozatban, a LEN Kupában.

Február 16-án, a Kőér utcában az elődöntős párharc első felvonásában 12-9-re nyert a magyar kupagyőztes, amely nagyobb odafigyeléssel még jelentősebb különbséget is elérhetett volna a Panioniosz ellen, ám így is komoly esélye van Vad Lajos alakulatának a fináléra, aminek elérése jelentős szakmai sikernek számítana mind a klub, mind a magyar vízilabda egésze szempontjából.

Ugyancsak szerdán száll vízbe a sportág legrangosabb kontinentális klubszériája, az Euroliga nyolcas mezőnyében érdekelt Vasas, amely ezúttal idehaza játszik négycsapatos csoportjában. A Komjádi uszoda otthonossága is segíthet az angyalföldieknek, akik a B jelű kvartettben, az idegenbeli nyitómeccsen három hete felettébb gyengén mutatkoztak be: 13-6-ra, vagyis nagyon kikaptak a - nem mellesleg az éppen a Vasastól érkezett olimpiai bajnok Varga fivérek, Dániel és Dénes is erősítette - Primorje Rijekától.

Horvát együttes lesz az ellenfél a második körben is, amikor a Mladost Zagreb szerepel Budapesten, és semmivel sem ígérkezik könnyebbnek a zágrábiakkal vívandó vízi csata. Ám az angyalföldi társaságnak nincs sok választása: ki kell köszörülnie a február közepi, fiumei csorbát, különben a magyar bajnoki címvédő a még továbbjutást - egészen pontosan a legjobb négy közé, a Final Fourba kerülést - érő csoportmásodik helyről is lemondhat, de legalább is roppant vékonyra soványodik a siker maradék lehetősége. Vereség, de még egy döntetlen esetén is tudniillik lélektanilag is nagy hátrányból vághatna neki a folytatásnak Földi László gárdája, amely a harmadik fordulóban, március 27-én a nem csupán a csoportelsőségre, de az Euroliga ismételt megnyerésére is a legfőbb jelöltnek számító Pro Recco otthonában játszik. Azzal az olasz szupercsapattal, amely EL-címvédőként három magyar olimpiai bajnokot, az összesen nyolc ötkarikás elsőséget felvonultató Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is foglalkoztatja, s amelytől több mint bravúr lenne akár egyetlen pont majdani elorzása is. Úgyhogy marad a "biztosabb" út: a Mladost itthoni legyőzése, amelyet amúgy a Pro Recco

9-5-re vert vendégként a nyitókörben.

Euroliga, negyeddöntő, 2. játéknap, B csoport:

TEVA-Vasas-UNIQA - Mladost Zagreb (horvát), Komjádi uszoda 20 ó

LEN Kupa, elődöntő, visszavágó:

Panioniosz (görög) - Groupama-Honvéd, Athén 18 ó