NB I

Tilos kikapni az Üllői úton - Elek Ákos

A fehérvári középpályása végig, még 0-1-es állásnál is biztos volt benne, hogy otthon tartják a három pontot az MTK ellen.

Elek Ákos az MTK ellen - Fotó: vidi.hu

Elek Ákos volt a Videoton MTK elleni mérkőzésének a hőse, hiszen a hajrában szerzett góljával szerezte meg a három pontot a fehérvári alakulat. Nyert viszont vasárnap a Ferencváros is, amely így hat pontra van a listavezetőtől, és szombaton az Üllői útra látogat Mezey György csapata. A magyar válogatott középpályása a vidi.hu-nak nyilatkozott a találkozóról.

- Nehéz "szülés" volt az MTK elleni győzelem, de számítunk arra, hogy minden tavaszi meccsünk hasonló lesz, meg kell szenvednünk minden egyes helyzetért és pontért - nyilatkozta Elek a találkozóról. - Azt gondolom, tegnap példaértékű volt a csapat hozzáállása. Az első félidőben a vendégek góljáig teljes mértkében mi domináltunk, agresszívak voltunk úgy, ahogy azt a Mester kérte tőlünk. Az MTK gyakorlatilag egyszer lépte át a félpályát. A gól nagyjából tíz percre fogott meg minket, de ez érthető is. Ismét egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, amikor hátrányból fordítottunk, s ez megint csak a csapat erejét mutatja. Szerencsére még a félidő vége előtt egyenlíteni tudtunk, ami fontos momentum volt számunkra. Megjegyezem ugyanakkor, hogy én végig, még 0-1-es állásnál is biztos voltam benne, hogy itthon tartjuk a három pontot. Úgy gondolom, hogy aki tegnap pályára lépett, azok közül mindenki felfogta a céljaink komolyságát és súlyát, s tudta, hogy annak elérése érdekében mindent meg kell tennünk. Én azt mondanám, ez a győzelem a csapatot még jobban összekovácsolta és nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé. Azt szokták mondani, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Én viszont hozzátennék annyit, hogy a mi helyzetünkben a játék másodlagos, a legfontosabb az eredménycentrikusság. Zárszóként pedig annyit, történjék bármi a Honvéd - Fradi meccsen, nekünk az Üllői úton tilos kikapni!

Fotó: vidi.hu