Videoton

Sikereink alapja a csapategység - Elek Ákos

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos oldala interjút készített Elek Ákossal a Videoton és a magyar válogatott középpályásával. A játékos szerint kettős siker, bajnoki arany és kupagyőzelem a csapat célja a szezonban, a Vidi sikereit pedig a rendkívül erős csapategységben látja. A fiatal középpályás nem értékeli túl eddigi eredményeit, elmondása szerint még rengeteget kell fejlődnie.

"Lehetetlen összehasonlítani a mostani csapatot az akkorival - utalt a Vidi 1984-85-ös sikersorozatára Elek. A piros-kékek akkor az UEFA-kupa döntőjéig meneteltek, olyan együtteseket legyőzve, mint a Paris Saint-Germain, a Partizan Beograd és a Manchester United. A fináléban a Real Madrid állította meg a csapatot. - Természetesen láttam felvételeket azokról a mérkőzésekről, különösen a hatalmas szurkolói bázis volt rám nagy hatással."

"Eddig nagyon pozitívan alakulnak a dolgaink. A tabella élén állunk, versenytársaink karnyújtáson kívülre vannak tőlünk - váltott a jelenre a 22 éves játékos, aki szombaton győztes gólt fejelt az MTK ellen az NB I 18. fordulójában.

Elek szerint nem az egyéni teljesítményen, hanem a csapatszellem sikerességén fog múlni, hogy megszerzik-e májusban a klub történetének első bajnoki címét:
"Minden játékos fontos szerepet játszik, így nem akarok senkit sem egyénileg dicsérni a csapatból.  A keretünk alig változott az előző szezon óta, és az edzőnk is ugyanaz. Sikerünk alapja a csapategység, egymásért harcolunk."

Elek Ákos

A hétvégén egyik bajnoki kihívójához, a jelenleg második Ferencvároshoz látogat a Videoton. Elek a hatpontos előny ellenére óvatoságra int:
"A Debrecen, de különösen a Ferencváros a legnagyobb riválisunk a bajnoki aranyért folytatott küzdelemben. Mindkét klubnak nagy a tapasztala ezen a téren, és a Ferencváros óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Prukner László erős csapatot épített fel, amit a közelmúltbeli eredmények is igazolnak. És a múltat sem szabad feledni, 28-szoros bajnokcsapatról van szó."

"Mindenre elszántan küzdünk, hogy bajnokok lehessünk, de a kettős siker sem elérhetetelen, a kupagyőzelemre is jó esélyünk van."

Az interjú végén Elek személyére is rátértek, a védekező középpályás rendkívül szerényen beszélt eddigi eredményeiről:
"Játszottam már jól sokszor, ez igaz, de rosszul is. Emberek vagyunk, sajnos nem minden fellépésen tudjuk a maximumot kihozni magunkból. Nem igazán vagyok elégedett a teljesítménnyemmel, van hova fejlődnöm. Folyamatosan ezért dolgozom" - mondta a nyolcszoros válogatott.

"Az Európa-bajnoki vagy világbajnoki részvétel kivívása hatalmas siker lenne. Nem mi vagyunk a csoport esélyesei, így a hollandok elleni meccsen sem. Úgy gondolom, nincs mit veszítenünk, de az egy pont csodás lenne" - fejtegette Elek a magyar válogatott lehetőségeit.

Forrás: fifa.com