Átigazolás

Kaká visszajöhet, de kevesebb pénzért - Galliani

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke friss nyilatkozata megerősíteni látszik azt a feltételezést, hogy Kaká a nyáron távozik a Real Madridtól, mégpedig vissza a vörös-feketékhez, korábbi sikerei színhelyére.

Kaká

"Sajnálom, hogy nem jött be Ricardo számítása Madridban. Anyagilag viszont jobban jár, a spanyol adózási törvények kedvezőbbek, nagyobb része marad meg a fizetésének, mint Itáliában. Nekünk jelenleg nincs keretünk egy ilyen kaliberű futballista megszerzésére. Esetleg ha belemenne egy fizetéscsökkentésbe, akkor visszatérhetne hozzánk. Most csak Ibrahimovic magas bérét tudja vállalni a klub" - így Galliani.

Kaká távozása a Bernabéuból már tavaly ősz óta egyik kedvenc témája az európai sportsajtónak. A brazil középpályás 2009 nyarán hagyta ott a Milant a Real Madrid kedvéért, a királyiak 65 millió eurót fizettek érte, ezzel ő minden idők negyedik legdrágább játékosa. A spanyol fővárosban adós az addig tőle megszokott teljesítménnyel (milánói évei alatt érdemelte ki 2007-ben az Aranylabdát), ráadásul az idei szezonban először januárban lépett pályára súlyos térdsérülése miatt.

A 28 éves karmesterért folytatott harcban a Chelsea lehet a Milan legnagyobb ellenfele. A spanyol As tavaly februári, szurkolók körében végzett internetes felmérése szerint a Real-szimpatizánsok 70 százaléka üdvösnek tartaná a brazil távozását.