Alpesi sí

Vonn győzött - nyílt maradt az összetett VK

  • VNA

Lindsey Vonn számára remekül alakult a tarvisioi hétvége, két második hely után vasárnap győzött, így harmadik szakági Világkupáját nyerte meg.

A női alpesi sí Világkupában az olaszországi Tarvisióban szuperóriás-műlesikló versenyt rendeztek vasárnap, ahol kettős amerikai siker született. A győzelmet Lindsey Vonn szerezte meg, aki ezzel feltette a koronát hétvégi teljesítményére. Az amerikai síző pénteken szuperkombinációban, szombaton pedig lesiklásban lett ezüstérmes, vasárnap azonban nem akadt nála gyorsabb a mezőnyben. A 26 esztendős Vonn ráadásul ezzel sorozatban harmadszor szerezte meg a szakági Világkupát. Egyetlen hétvége alatt az olimpiai és világbajnok Vonn a harmadik kristálygömbjét szerezte meg, mivel a tarvisioi versenyek után a kombináció és a lesiklás szakági Világkupa is az övé lett. Vonn mögött honfitársa, Julia Mancuso végzett a második helyen, aki 23 századmásodperccel volt lassabb a vasárnapi versenyen.

A dobogó harmadik fokára a német Maria Riesch állhatott fel, aki fél másodperccel maradt el amerikai riválisa mögött. A versenyen egyetlen magyar induló volt, az 51-es rajtszámmal induló, a világbajnokságot is megjárt Miklós Edit azonban jó kezdés után a pálya közepén kiesett. A tarvisiói hétvége után Maria Riesch továbbra is vezeti az összetett Világkupát, igaz előnye jelentősen csökkent fő riválisával, Lindsey Vonn-nal szemben. A hölgyek számára még hat versenyt rendeznek idén, úgy tűnik, a lenzerheidei Világkupa döntőre is marad még izgalom.

Szuperóriás-műlesiklás – Tarvisio
1. Lindsey Vonn (USA) 1:21,75
2. Julia Mancuso (USA) 1:21,98
3. Maria Reisch (GER) 1:22,25
4. Laurenne Ross (USA) 1:22,45
5. Anja Paerson (SWE) 1:22,47
6. Elisabeth Görgl (AUT) 1:22,51

Összetett Világkupa állása:
1. Maria Riesch (GER) 1676 pont
2. Lindsey Vonn (USA) 1580 pont
3. Elisabeth Görgl (AUT) 893 pont
3. Tina Maze (SLO) 893 pont
5. Julia Mancuso (USA) 836 pont