NHL

Rangadót nyert, és tapad az élbolyhoz a Pittsburgh

A Detroit szétlövésben kapott ki Phoenixben

A Pittsburgh Penguinsnek nem nagyon megy az NHL-ben, amióta Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin sérülés miatt hiányzik, szombaton azonban legyőzték, és pontszámban utolérték a liga negyedik helyén álló Bostont. Az első helyezett Vancouver Los Angelesben nyert, és már öt ponttal vezet, a második Philadelphia meglepetésre hazai jégen kapott ki a Buffalótól, a Detroit Phoenixben maradt alul szétlövés után.

Pittsburgh-játékosok gólöröme a Boston elleni NHL-mérkőzésen

Utóbbi tíz meccsén mindössze háromszor tudott rendes játékidőben nyerni a Pittsburgh, és ez ezúttal sem jött össze, de legalább a hosszabbításban behúzták a Boston elleni idegenbeli rangadót. Így utol is érték ellenfelüket a tabella negyedik helyén, igaz, a Bruins kettővel kevesebb mérkőzést játszott. Szombaton a Boston szerezte meg a vezetést a második harmad közepéhez közeledve, de a Penguins két gyors találattal fordított Staal és Jeffrey révén fordított. Már-már úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de alig több mint fél perccel a rendes játékidő lejárta előtt Krejci egyenlített. A hosszabbításban viszont megint érkezett Jeffrey, ellopta a korongot a félpályánál, megkerülte a védőjét, és kihasználta a ziccert, amivel győzelemre vezette a Pingvineket.

A második helyezett Philadelphia öt gólt kapott saját csarnokában a Buffalótól, és csak hárommal tudott válaszolni. A vendégek az első harmadban kétgólos hátrányba kerültek, de felálltak, a második játékrész végén már 3-3 volt az állás, a záró húsz percben pedig Pominville és Gerbe révén a győzelmet jelentő találatokat is megszerezték.

A Flyers botlását ki tudta használni a tabellát vezető Vancouver, amely idegenben győzte le a Los Angeles Kingset. Az első gólt ugyan a hazaiak szerezték, de Hansen gyorsan válaszolt, majd Sedin a vezetést is megszerezte a Canucksnak. A Los Angeles-iek azt reklamálták, hogy a gólszerző rálökte Quick kapusra a saját védőjét, a bírókat azonban ez nem hatotta meg. Az utolsó percben még egy üres kapus gólt is ütött a listavezető, így végül simán nyert.

A Detroit nem tudott Phoenixben nyerni annak ellenére, hogy a második szünetben 4-1-re vezettek. A Prérifarkasok Boedeker, Whitney és Hanzal révén egyenlítettek, a hosszabbításban pedig gól nélkül maradtak a csapatok. Így jöhetett a szétlövés, amelyben egyedül a phoenix-i Vrbata tudott betalálni, így győzött a Coyotes.

NHL, szombati eredmények:

New York Islanders-St. Louis Blues 5-2
Philadelphia 76ers-Buffalo Sabres 3-5
Los Angeles-Vancouver Canucks 1-3
Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 2-3, hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-Chicago Blackhawks 3-5
Atlanta Thrashers-Florida Panthers 4-3, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 2-4
Phoenix Coyotes-Detroit Red Wings 5-4, szétlövéssel
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 1-5
San Jose Sharks-Dallas Stars 2-3