Férfi kézilabda BL

Nyerhető bulimeccset vesztett el a Szeged

A Pick az egész meccsen rosszul védekezett, az Aalborg egy rövid ideig jól, így nyerni tudtak

A Valladolid szombati győzelme miatt már nem volt tétje az Aalborg-Szeged mérkőzésnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának utolsó körében. Ennek megfelelően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok az első félidőben, ebből a játékból pedig a Szeged jött ki valamivel jobban. A második játékrészben a dánok egy időre összekapták a védőfalukat, a kapusuk is védett néhányat, miközben támadásban pontosabbá váltak, és fordítottak. A mieink hiába kapaszkodtak a hajrában, nem sikerült utolérni a már biztosan kieső ellenfelet, ennek ellenére a csoport harmadik helyén bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Mivel a Valladolid nyert a Schaffhausen ellen, már biztos volt, hogy a Szeged sem előre sem hátra nem mozdulhat el a C csoportban a harmadik helyről, bármi is lesz a már kiesett Aalborg elleni mérkőzés végeredménye. Így egyik csapat sem vette túl komolyan a találkozó első részét, ami főleg a védekezésen látszott meg.

Mindkét oldalon potyogtak a könnyű gólok, a kapusok nem sokszor találkoztak a labdával. 5-4-re még vezetett a dán csapat, de utána fordított a Szeged, és egy-két, néha három góllal végig vezettek az első féidőben a családias hangulatú arénában, amelyet Skaliczki László hangja néha jobban betöltött, mint a nem csendes hazai közönség, és a lelkes kislétszámú magyar szurkolótábor buzdítása.

A gólzáporos első félidőt 19-17-re nyerte a magyar csapat, és a második játékrész elején is jó ideig a mieink vezettek. A dánok azonban pihentették kicsit a kapusukat, Krejberget, akinek a visszaállása után feljavult a teljesítménye, igaz, ezt a nagyszerű izlandi védekező játékos, Ingimundarsson bevetése is segítette. Rajtuk kívül Larholm tűnt ki, de ő már a góljaival, és néhány perc alatt felzárkóztak, majd fordítottak a hazaiak. Skaliczki mester hiába kért időt, a tanácsait nem igazán fogadták meg játékosai, akiket szerencséjük is elhagyott, több kapufát is lőttek.

Az utolsó tíz percben így végig vezetett, és végül 34-30-ra nyert is az Aalborg, amely a győzelme ellenére is a csoport utolsó helyén végzett. A Szeged a hétfői sorsoláson a Löwent, a Flensburgot vagy a Veszprém-Montpellier mérkőzés vesztesét (illetve döntetlen esetén a franciákat) kaphatja ellenfélnek a nyolcaddöntőben.

A csoport végeredménye:
1. Csehovszki Medvegyi 14 pont
2. Valladolid 13
3. Pick Szeged 10
4. Schaffhausen 9
---------------------------------------
5. Dinamo Minszk 8
6. Aalborg 6

Az első négy helyezett továbbjutott a nyolcaddöntőbe, amelynek sorsolását hétfőn tartják.