Alpesi sí

Ismét szlalomot nyert Mario Matt

  • VNA
megosztom

Sorozatban második szlalom versenyét nyerte meg Mario Matt, aki pályafutása 14. Világkupa versenyét nyerte Kranjska Gorán.

A férfi alpesi sí Világkupa sorozat vasárnap egy műlesikló versennyel folytatódott Kranjska Gorán. Az első futam után rendkívül szoros volt az állás, hiszen tizenkét síző is héttized másodpercen belül volt. A győzelmet végül az osztrák Mario Matt szerezte meg, aki pályafutása 14. Világkupa győzelmét aratta. Előnye azonban csupán kilenc századmásodperc volt a holtversenyben ezüstérmet szerző két meglepetés ember előtt. Az amerikai Nolan Kasper és az első futam után még vezető svéd Axel Baeck is pályafutásuk során először állhattak Világkupa verseny dobogóján.

A szakági Világkupáért harcoló francia világbajnok, Jean Baptiste Grange az első futamban rálépett egy kapura, így kiesett. Ugyanez történt a második futamban a 11. helyről induló Ivica Kostelic-csel is, a horvát síző ugyanakkor a szezonzáró lenzerheidei verseny előtt megőrizte 36 pontos előnyét a szakági Világkupa élén. Mario Matt számára szerencsét hoz a kranjska gorai helyszín, hiszen 2007-ben is tudott itt szlalom versenyt nyerni, most pedig banszkói sikere után sorozatban a második műlesikló versenyén sem talált legyőzőre. Kostelic a mostani kiesés ellenére továbbra is fölényesen vezeti az összetett Világkupát. A horvát sízőnek közel hatszáz pontos előnye van a svájci Dider Cuche és a norvég Aksel Lund Svindal előtt. Az idei Világkupa sorozatból a férfiaknál még hét verseny van hátra.

Műlesiklás – Kranjska Gora
1. Mario Matt (AUT) 1:49,14
2. Kasper Nolan (USA) 1:29,23
3. Axel Baeck (SWE) 1:49,23
4. Andre Myhrer (SWE) 1:49,49
5. Manfred Moelgg (ITA) 1:49,93
6. Mitja Valencic (SLO) 1:50,14

Összetett Világkupa állása:
1. Ivica Kostelic (CRO) 1307 pont
2. Didier Cuche (SUI) 725 pont
3. Aksel Lund Svindal (NOR) 722 pont
4. Silvan Zurbriggen (SUI) 703 pont
5. Carlo Janka (SUI) 674 pont

megosztom