NB I

A Ferencváros nyert Kispesten

Szrdjan Sztanics góljával győztek 1-0-ra a zöld-fehérek a Budapest Honvéd elleni idegenbeli rangadón az NB I 18. fordulójában. A megszerzett egységekkel a Fradi ismét csak hatpontos lemaradásban van a listavezető Videotonnal szemben.

Honvéd Ferencváros párharc - Fotó: www.honvedfc.hu
A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első tíz percben a zöld-fehérek birtokolták a játékszert, a Honvéd játékosai körülményesek voltak és a középpályán gyakran hoztak rossz döntéseket. Hamar meglett a ferencvárosi fölény eredmény.

A 12. percben Szrdjan Sztanics végezhetett el szabadrúgást, a lövés pillanatában Csizmadia Csaba mozgásával megzavarta a Honvéd kapusát, így a labda a hálóban kötött ki (0-1).

Néhány perccel később Tóth Iván védett hatalmasat. Emil Miljkovic egy az egyben vitte a labdát, a Honvéd hálóőrére, de a kapus nagyon okosan csak az utolsó pillanatban dőlt a labda felé, így a helyzet kimaradt. A gól kicsit megfogta a hazaiakat, az első félóra után inkább a második zöld-fehér gól volt a játékban és nem a vendéglátók egyenlítése.

A 31. percben ismét Sztanics rúghatott 25 méterről szabadot, de a második kísérlete nem találta el Tóth kapuját. Egyre több szabálytalanság szaggatta a játék menetét.

Az első igazán nagy hazai ziccerre a 41. percig kellett várni. Hajdú jutott el a Fradi alapvonaláig, de a beadást Balog Zoltán kivágta. Az utána következő szögletből lövés lett, de Marko Ranilovic kapus a helyén volt, a kipattanót Sorin Botis lőtte rá pontatlanul.

A második játékrészt aktívabban kezdték a kispestiek, könnyebben tudtak helyzetbe kerülni és a labdát is többet birtokolták.

A 60. percben Sztanics harmadik szabadrúgását lőtte, és ismét Csizmadia mozgott a labda felé, most sem sikerült a védőnek hozzáérni a játékszerhez, így elmaradt az újabb ferencvárosi gól.

A 69. minutumban hatalmasat hibázott Csizmadia, elengedett egy beadást, mert nem vette észre, hogy Hajdú Norbert mögötte van, és így a kispesti fejelhetett, de Ranilovic nagyot védett.

Nem a sportszerűség jegyében zaljott a 78. percben kitört kisebb rendbontás. A játékvezető több sárgalapot is kiosztott, hátha attól lenyugszanak a kedélyek. A mérkőzés kezdett eldurvulni.

A hosszabbításban még volt némi kakaskodás, de további találatot már nem szereztek a felek, így a Ferencváros idegenben győzött a Budapest Honvéd ellen.

NB I, 18. forduló

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)
gólszerző: Sztanics (12.)

Szombaton játszották:
Paksi FC-Szolnoki MÁV FC 3-1
Lombard Pápa-ZTE FC 4-3
Szombathelyi Haladás-Kaposvári Rákóczi 2-0
Győri ETO FC - Vasas-Híd 0-1
Videoton FC-MTK Budapest 2-1
Pénteken játszották:
Kecskeméti TE-ERECO - DVSC-TEVA 3-0
Újpest FC-BFC Siófok 1-1

A bajnokság állása:

1. Videoton FC                          40 pont
2. Ferencváros                         34
3. Paksi FC                               31
4. ZTE FC                                 30
5. Kaposvári Rákóczi               29
6. DVSC-TEVA                         28
7. Lombard FC Pápa                26
8. Kecskeméti TE-ERECO      24
9. Újpest FC                              23
10. Győri ETO                           23
11. Budapest Honvéd                22
12. MTK Budapest                     22
13. Vasas                                   21
14. Szombathelyi Haladás         20
15. BFC Siófok                           18
16. Szolnoki MÁV                        8

 

 

15 gólos:
---------
Alves (Videoton)

9 gólos:
--------
Maric (Pápa), Oláh (Kaposvár), Tököli (Kecskemét)

8 gólos:
--------
Ferenczi (Vasas), Rajcomar (ZTE), Schembri (Ferencváros)

7 gólos:
--------
Böde (Paks), Montvai (Paks), Rajczi (Újpest)

6 gólos:
--------
Balázs Zs. (ZTE), Czvitkovics (DVSC), Kenesei (Haladás), Tischler (MTK), Tisza (Újpest)

5 gólos:
--------
Bartha (Paks), Heffler (Pápa), Heinz (Ferencváros), Kabát (DVSC), Némedi (Szolnok), Remili (Szolnok), Simon A. (Kecskemét, ZTE)

4 gólos:
--------
Abass (Honvéd), Abwo (Pápa), Aleksidze (Győr), Böőr (Újpest), Coulibaly (DVSC), Elek (Videoton), Foxi (Kecskemét), Kamber (ZTE), Könyves (MTK), Litsingi (Kecskemét), Nikolic (Videoton), Peric (Kaposvár), Rósa (Ferencváros), Sowunmi (Siófok), Takács P. (Pápa), Tóth P. (Haladás), Vayer (Paks)

3 gólos:
--------
Alempijevic (Kecskemét), Alex (Szolnok), Bárányos (Pápa), Bouguerra (Győr), Ceolin (Győr), Eppel (MTK), Gáspár (Vasas), Jawad (Kaposvár), Kanta (MTK), Koltai (Győr), Lázár (Újpest), Lázok (Vasas), Nagy G. (Haladás), Németh N. (Vasas), Oross (Haladás), Pavicevic (ZTE), Pavlovic (Kaposvár), Sándor (Videoton), Szakály P. (DVSC), Vujovic (Videoton, Kecskemét)

2 gólos:
--------
Arnaut (Vasas), Balogh (Kecskemét), Barczi (Újpest), Bogunovic (ZTE), Coira (Honvéd), Cukic (Kecskemét), Danilo (Honvéd), Éger (Paks), Fodrek (Haladás), Gosztonyi (Videoton), Graszl (Siófok), Grúz (Kaposvár), Gyagya (Kecskemét), Gyömbér (Pápa), Hajdú (Honvéd), Homma (Siófok), Kiss T. (Paks), Maróti (Ferencváros), Miljatovic (ZTE), Novák (Siófok), Pilibaitis (Győr), Polonkai (Videoton), Rodenbücher (Ferencváros), Rouani (Honvéd), Rudnevs (ZTE), Rufino (Honvéd), Simon K. (Újpest), Sipos N. (Haladás), Trajkovic (Győr), Tusori (Siófok), Vasiljevic (Videoton)

1 gólos:
--------
Abdi (Ferencváros), Andrezinho (Ferencváros), Bajner (Honvéd), Balogh B. (Újpest), Benounes (Vasas), Bojtor (Honvéd), Botis (Honvéd), Bódi (Debrecen), Csizmadia (Ferencváros), Csordás (Kecskemét), Delic (ZTE), Délczeg (Siófok), Dombi (DVSC), Ebala (Kecskemét), Frank (MTK), Ganugrava (Győr), Gál (MTK), Germán (Pápa), Gujic (Kaposvár), Heffler (Paks), Hegedűs (Kaposvár), Irhás (Haladás), Katona (Vasas), Kiss Z. (DVSC), Kulcsár T. (DVSC), Kulcsár K. (Kaposvár), Kulcsár D. (FTC), Laczkó (DVSC), Ladányi (MTK), Lattenstein (Haladás), Lengyel (Haladás), Lengyel B. (Szolnok), Lipták (Videoton), Lovric (Honvéd), Lukács K. (Siófok), Mijadinoski (Debrecen), Mileusnic (Vasas), Miljkovic (Ferencváros), Mitrovic (Újpest), Morales (Ferencváros), Ngalle (Szolnok), Pancsava (Vasas), Panikvar (ZTE), Pál (MTK), Pedro (Kaposvár), Pintér Á. (MTK), Rajnay (Pápáa), Rebryk (Pápa), Sadjo (Honvéd), Savic (Kecskemét), Schimmer (Haladás), Sifter (Paks), Simac (DVSC) Simek (Újpest), Simon Á. (Haladás), Sipeki (Paks), Stanic (DVSC), S. Stanic (FTC), Stanisic (Szolnok), Sütő (MTK), Szepessy (Kaposvár), Szilágyi (DVSC), Tajthy (Újpest), Takács Á. (Honvéd), Tokody (Győr), Urbán (MTK), Varga R. (ZTE), Völgyi (Győr), Yannick (DVSC), Zsók (Kaposvár)

öngól:
------
Grúz (Kaposvár, az Újpest ellen), Horváth G. (Videoton, a DVSC ellen), Hajdú (Honvéd, az Újpest ellen) Kovács G. (ZTE, a Kaposvár ellen), Lázok (Vasas, a Pápa ellen), Mohl (Kecskemét, a Siófok ellen), Pető (Szolnok, a Vasas ellen), Sütő (MTK, a Ferencváros ellen kétszer), Szabó (Paks, a Ferencváros ellen), Varga R. (ZTE, a DVSC ellen), Preklet (Kecskemét, a Ferencváros ellen), Peric (Kaposvár, az Újpest ellen), Salami (DVSC, a Kecskemét ellen)