Magyar Kupa

Vlaszák örül, hogy az MTK-t kapták

A Zalaegerszeg rutinos kapusa örül, hogy elkerülték a Videotont és az Újpestet, és nem bánja, hogy már a jövő héten pályára kell lépniük.

ZTECsütörtökön sorsolták a ki a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását, eszerint a Zalaegerszeg azzal az MTK-val csap össze, amely a Győr otthonában vívta a továbbjutást az előző körben.

„Majd utólag derül ki, hogy mennyire jó nekünk ez a párosítás, de kerülhetett volna könnyebb és erősebb csapat is az utunkba. A kupában a szerencse is tényezőnek számít, éppen a sorsoláskor, de egyelőre még nem foglalkozom ezzel a párharccal. Most a szombati, Pápa elleni bajnoki találkozó köti le a figyelmünket, de persze később az MTK ellen teljes mellszélességgel harcolunk majd a továbbjutásért” – nyilatkozta Csank János a Zalai Hírlapnak.

A ZTE rutinos kapusa, Vlaszák Géza egykori csapata ellen készülhet jövő héten, de ő ezt cseppet sem bánja.

„Szerintem a három volt együttesem közül szempontunkból a legjobbat kaptuk, s remélem, hogy túl is jutunk az MTK-n - mondta, amikor elárultuk neki a megoldást. - Az Újpestnek nagyon rá kell mennie a kupára, ha a nemzetközi szereplést szeretné elérni, a Videoton pedig ma erős csapatnak számít idehaza, az MTK viszont hasonló kalibert képvisel, mint mi. Azért is örülök, hogy például az Újpestet elkerültük, mert a Megyeri úton a nézők is sokat segíthetnek csapatuknak. Talán nem is baj, hogy már a jövő héten pályára kell lépni a kupa újabb körében, mert jobb, ha egyből ilyen sok mérkőzést játszunk. Sokkal könnyebb így formába lendülni, attól függetlenül persze, hogy a pályaviszonyok jelenleg valóban nem nevezhetők ideálisnak. De szerintem még mindig jobb mérkőzéseket játszani, mint várni azokat” – jegyezte meg a 37 esztendős hálóőr.