Bundesliga

Rensing akadályozta meg a dortmundi gólparádét

megosztom

Csak a fantasztikus formában védő Michael Rensingen múlt, hogy a mérkőzést végigtámadó Dortmund csak egy gólt tudott lőni az 1. FC Kölnnek.

Lewandowski helyzetben - Fotó: AFP

A Borussia Dortmund az FC Kölnt fogadta a Bundesliga pénteki játéknapján. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Milivoje Novakovic célozta meg a kaput, de lövése pontatlan volt. Majd Subotics 40 méteres lövését védte Rensing a másik oldalon. A 18. percben Barrios került helyzetbe, de a védők az utolsó pillanatban blokkolták a lövését. Majd a 38. perc ismét Rensing védte hatalmas bravúrral Santana fejesét, így továbbra sem született meg az első dortmundi gól. Egészen a 44. percig, amikor egy előreívelt labdát Pezzoni vétett el, így az Lewandoswski elé került, aki szép mozdulattal ballal a bal kapufa mellé bombázott (1-0). Így egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész ötödik percében egy bal oldali középre gurítás után Grosskreutz lőtt szép mozdulattal kapura, de Rensing ismét védeni tudott. Az 56. Novakovics kapott kitünő indítást, amit ellőtt a dortmundi kapus mellett, a labda azonban nem sokkal, de elkerülte a kaput. Egy percre rá Sahin szöglete után Subotics fejelt a másik oldalon, a vendégek kapusa azonban ismét fantasztikusan hárított. A 65. percben Sahin lőtt kapu mellé nem sokkal. A Dortmund vezetése ellenére végigtámadta a második félidőt, ki akarták szolgálni lelkes közönségüket. Öt percre rá ismét a mezőny legjobbja, Rensing tisztázott Santana elöl. Lewandowski egy csodálatos támadás után ismét ziccerbe került, de a vendégek kapusa ismét emberfeletti bravúrt mutatott be. A 79. percben ismét ajtó-ablak helyzetbe került a Dortmund, Barrios azonban közelről a felső kapufát találta el, majd a lepattanót elkapta Rensing. A hazaiak gyakorlatilag percenként alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de ezek mind kimaradtak. A 85. percben Sahin ívelt kapura egy labdát, de ezúttal is a kapufa mentette meg a Kölnt. Az utolsó öt percben aztán magára talált a végig védekező Köln, és megpróbált kiegyenlíteni, ez azonban már nem sikerült, így maradt az 1-0-s hazai siker.

Bundesliga 25. forduló

Borussia Dortmund – 1. FC Köln 1-0

Gólszerző: Lewandowski (44.)

megosztom