La Liga

Nem tragédia Ronaldo kiesése - José Mourinho

A Real Madrid portugál aranylabdása a tegnap esti Málaga elleni 7-0-ra megnyert mérkőzés 77. percében sérült meg, amikor csapata hetedik, önmaga harmadik gólját lőtte. A fővárosiak orvosai szerint a támadó biztosan kihagyja a vasárnapi Rancing Santander elleni bajnokit.

Cristiano Ronaldo - Fotó: AFP
Hiába nyert José Mourinho együttese 7-0-ra a Primera División 26. fordulójában a Málaga ellen, mégis rosszul végződött a találkozó, mivel a csapatot eddig a hátán hordozó Cristiano Ronaldo megsérült. A portugál szélső épp harmadik gólját szerezte, amikor vélhetően rosszul érkezett vissza a talajra. A szélső utána rögtön jelezte, hogy fájdalmat érez és nem is tudta folytatni a játékot.

A Real ekkor már kettős emberelőnyben játszott, mert a Manuel Pellegrini által irányított Málagából addigra Gaspar piros lapot kapott, a 69. percben beállt Sergio Cala pedig tíz perc után megsérült, és a chilei trénernek akkorra már nem volt cserelehetősége.

Mourinho a mérkőzés utáni nyilatkozatában méltatta a két gólig jutó, egyre jobb formába lendülő Karim Benzemát, valamint beszélt Ronaldo sérüléséről és az ellenfelükről is.

Nekem súlyosnak tűnt a sérülés, így hiába a győzelem, negatív dolog is történt velünk. Különösen azért, mert Ronaldóval történt. De ha csak kisebb sérülésről van szó, az még nem tragédia” - nyilatkozta a portugál a klub hivatalos honlapjának.

Az edző azt is hozzátette, hogy Benzema sokkal jobban játszik manapság és teljesen más futballista, mint amikor a csapathoz érkezett. Fejben lett sokkal erősebb, így a játéka dinamikusabbá vált.

Végezetül arról is beszélt, hogy semmi problémája a Málagával, sem a csapattal, sem a várossal.

Ronaldót ma tovább vizsgálják a klub orvosai, pontos diagnózis délután várható.